Θες να παρουσιάσεις το πρότζεκτ σου στο The Afro Banana Republic Festival;

Open Call από το The Afro Banana Republic Festival σε ταλαντούχα και δημιουργικά άτομα που θέλουν να αποκτήσουν καλλιτεχνική βίζα και να συμμετάσχουν στις δράσεις του φετινού ABR.

 


Article featured image
Article featured image

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Υπουργείο Καινοτομίας του Afro Banana Republic στρατολογεί νέα ταλέντα. Το Υ.ΚΑ καλεί όλα τα ταλαντούχα και δημιουργικά άτομα, να αιτηθούν για καλλιτεχνική βίζα που θα τους παραχωρήσει το ABR.

Εμείς, από την πλευρά του ABR, είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε άσυλο σε όλους τους δημιουργούς εκεί έξω που το επιθυμούν και να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουν το όραμά τους.

 

Για τη παραχώρηση της καλλιτεχνικής βίζας διαβάστε παρακάτω.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Από το 2011, το ABR έχει συστηθεί ως ένα Community Festival παρουσιάζοντας μια μοναδική εμπειρία μουσικής, χορού, τέχνης και διασκέδασης μέσω της συνεργασίας διάφορων καλλιτεχνών από τη ντόπια και τη διεθνή σκηνή, οι οποίοι συμπράττουν σ’ αυτήν την πανσπερμία δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ μεγάλωσε χρόνο με το χρόνο και φέτος, στην 5η μας χρονιά, συμπεριλαμβάνεται στα φεστιβάλ που φέρουν την τιμητική διάκριση EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe association).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Καλείστε να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τα δημιουργικά ενδιαφέροντα ή ασχολίες σας. Αν ασχολείστε ήδη με κάποιο συγκεκριμένο πρότζεκτ ή σας τρώει το μέσα σας να καταπιαστείτε με κάποιο καλλιτεχνικό πόνημα ή απλώς έχετε κάποια τρελή ιδέα που θα θέλατε να εξερευνήσετε, εμείς είμαστε εδώ για σας. Καλείστε λοιπόν να προτείνετε ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο θα δουλέψετε και το οποίο θα παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Θα εργαστείτε στο πλάι των υπόλοιπων καλλιτεχνών στη δασική περιοχή του Κόρνου. Τα πρότζεκτ θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του κοινού και να στοχεύουν σε μια διαδραστική εμπειρία για τον επισκέπτη του φεστιβάλ. Το ABR συστήνει μια ενιαία καλλιτεχνική εμπειρία που ερεθίζει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, οπότε το πρότζεκτ μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε καλλιτεχνικό -ή μη- χώρο. Εσείς απλώς φέρτε τις ιδέες και τις ικανότητές σας και ενταχθείτε στην κοινωνία του ABR.

 



Το «Dress Up Project» της fashion designer Ελεονόρας Αντωνιάδου από το περσινό ABR

 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τοποθεσία: Δασική Περιοχή Κόρνου

Ημερομηνία Φεστιβάλ: 21-22 Αυγούστου 2015 (θα μπορείτε να εργάζεστε στο χώρο από τις 17 Αυγούστου).

 

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

- Μια μικρή παρουσίαση του εαυτού σας ή της ομάδας σας.

- Ποια είναι τα δημιουργικά ενδιαφέροντα ή ασχολίες σας.

- Παραδείγματα της δουλείας σας πχ. Εικόνες, Βίντεο, Website

- Μια πρόταση με την ιδέα που θέλετε να εξερευνήσετε στο πλαίσιο του Afro Banana Republic 2015.

Στείλτε τα παραπάνω στο: opencall@afrobananarepublic.com μέχρι τις 23 Ιουνίου. Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη διευκρίνιση τυχόν χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το παραπάνω email.

Αν το πρότζεκτ σας επιλεγεί να συμμετάσχει, θα ειδοποιηθείτε μέχρι την 1η Ιουλίου.

 



Η illustrator Σιμόνη Φιλίππου εικονογράφησε το «ABR Press», το «La Posta» και το «Citizen Bureau»

 

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ

- Θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από την έμπειρη ομάδα του ABR, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πρότζεκτ.

- Διατίθεται συγκεκριμένη χρηματοδότηση για τα επιλεγμένα πρότζεκτ

- Θα φιλοξενηθείτε και θα συνεργαστείτε μαζί με άλλους δημιουργικούς ανθρώπους με διαφορετικό εύρος ασχολιών, πειραματιζόμενοι και επεκτείνοντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και τα όρια της φαντασίας σας.

- Θα είστε μέρος της αξέχαστης εμπειρίας ενός διήμερου φεστιβάλ και πάνω από όλα θα έρθετε σε επαφή με τους υπέροχους ανθρώπους που έρχονται σε αυτό.

- Δίνεται μεγάλη έμφαση στην καταγραφή, την προώθηση και τη διαφήμιση των διάφορων επιμέρους δράσεων μέσω των site του φεστιβάλ αλλά και της CITY Free Press που είναι ο χορηγός επικοινωνίας. Θα φροντίσουμε να προβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά σας».

 



Οι αρχιτέκτονες Κλεάνθης Ρούσος και Μιχάλης Παυλίδης είχαν δημιουργήσει μια «out of this world» αιθέρια εγκατάσταση (aka «Telles»)​

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ