Μαζέψτε τον Ανδρέα Κυπριανού [υπογράφουμε εδώ]

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ανδρέα Κυπριανού ζητούν μέσω διαδικτυακής τους καμπάνιας πολίτες.

 


Article featured image
Article featured image

Ομάδα πολιτών μαζεύει διαδικτυακές υπογραφές με σκοπό να τροχοδρομήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης τις απαιτούμενες διαδικασίες άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Κυπριανού «ώστε να μπορέσουν να διερευνηθούν εναντίον του τα αδικήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης στην εργασία, της ρητορικής μίσους λόγω φύλου και το κάπνισμα σε κλειστό δημόσιο χώρο».

Η οργή των πολιτών εναντίον του βουλευτή ξεχείλισε μετά το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε συνεδρία της επιτροπής Θεσμών και έκανε τον κάθε νοήμονα άνθρωπο αυτής της χώρας να νιώσει ντροπή, κυρίως για το επίπεδο των συμπολιτών μας που ψηφίζουν τέτοια άτομα για αντιπροσώπους τους.

Για όλους όσοι πιθανόν να μην έχουν ενημερωθεί, σε συνεδρία προ ολίγων ημερών, ο Ανδρέας Κυπριανού προέβη σε μια άνευ προηγουμένου σεξιστική και σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της συναδέλφου του Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

«Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αντρέας Κυπριανού προσπάθησε να τοποθετήσει το κινητό του και ενώ μάλλον αυτό ήταν σε λειτουργία ως φωτογραφική μηχανή, κάτω από τη φούστα της.  Όταν η κυρία Χαραλαμπίδου αντέδρασε, τότε εκείνος την έβρισε αποκαλώντας την ανάμεσα σε άλλα “τσουλί”. Ο κ. Κυπριανού επικαλέστηκε στη συνέχεια τη γνωστή αντίληψη ότι το θύμα προκάλεσε την ενέργεια του γιατί, όπως ο ίδιος υπέθεσε, η συνάδελφος του επιχείρησε να τον φωτογραφίσει ενώ εκείνος παράνομα κάπνιζε μέσα στην αίθουσα της Βουλής».

Το συγκεκριμένο περιστατικό, προστίθεται στο κείμενο της καμπάνιας, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, αφού ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη σεξιστική, μισαλλόδοξη και ομοφοβική συμπεριφορά και λόγο.

«Προφανώς, όσο δεν υπάρχει καμία συνέπεια για την παράνομη συμπεριφορά τους, τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι συνάδελφοί τους αποθρασύνονται εντελώς, θεωρώντας ότι είναι υπεράνω του νόμου».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Χαραλαμπίδου έχει ήδη προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία εναντίον του κ. Κυπριανού.

Για να ψηφίσετε και εσείς πατήστε εδώ.

 

Υστερόγραφο:  Η φωτογραφία είναι ένα αδιάσειστο τεκμήριο της πολυεπίπεδης υποκρισίας, φαιδρότητας και γελοιότητας που επικρατεί σε εκλογικά κέντρα των παλαιολιθικών μας πολιτικών κομμάτων. Ο νοών ασφαλώς και νοείτω.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ