Awakenings, με τη σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού και τον Γιάννη Χατζηλοΐζου στο πιάνο

Article featured image
Article featured image

Η Κύπρια σοπράνο λίγο πριν μας παρουσιάσει τον πρώτο της δίσκο τον οποίο ηχογραφεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου, τον Γιώργο  Ιωάννου και τη χορωδία Orpheans Singers, για να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές στη συναυλία με τίτλο Awakenings.

Η συναυλία που παρουσιάστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα κονσέρτο αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλίτιδας, όπου η Αλίκη είναι Πρέσβειρα. Μετέπειτα παρουσιάστηκε στη Λευκωσία και το καλοκαίρι στον Καναδά και τη Νότιο Αφρική, αποτελεί ένα συνδυασμό μοντέρνου και κλασικού ρεπερτορίου, με ένα μείγμα από γνωστά τραγούδια Coldplay, Michael Jackson, Lana Del Rey, Sarah McLahlan, κλασσικά και ελληνικά.

H Κύπρια σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού, που μάγεψε με τη φωνή της τους κριτές και το κοινό του Britain’s Got Talent, έχει εμφανιστεί ήδη σε πολλές συναυλίες διεθνώς, με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων των: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό, Κανάρια Νησιά, Ισπανία, Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2015 βρίσκει την Αλίκη πολύ δραστήρια με συναυλίες ανά το παγκόσμιο, όμως το πλέον σημαντικό γεγονός στη φετινή της πορεία είναι ότι ηχογραφεί τον πρώτο της Δίσκο με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας.

Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου, ο οποίος θα συνοδεύσει την Αλίκη στο πιάνο, έχει εμφανιστεί ως πιανίστας και μαέστρος σε όλη την Ευρώπη, στην Κίνα και στην Αμερική. Είναι παραγωγός των κλασσικών προγραμμάτων στο πρώτο κανάλι του ΡΙΚ. Από το 2000 είναι πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Μουσικής στην Κύπρο.

Πέμπτη 11 Ιουνίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, ώρα 20.30. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45. Εισιτήρια: €13 & €10, e-ticket: www.rialto.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ