4 στους 10 σκέφτονται άλλα άτομα όταν κάνουν σεξ

Πόσο «μαζί» είστε με τον ή τη σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του σεξ;

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με νέα βρετανική δημοσκόπηση, σχεδόν μία στις δύο γυναίκες και τέσσερις στους δέκα άντρες έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Για τις γυναίκες, τα άλλα άτομα συχνά είναι κάποιος που ξέρουν (κατά κανόνα ένας στενός φίλος ή συνάδελφος στο γραφείο) και ο οποίος συνήθως δεν έχει υπάρξει ερωτικός τους σύντροφος.

Σε κάποιες (λίγες) περιπτώσεις, πάντως, η φαντασίωση αποτελεί προάγγελο όσων θα ακολουθήσουν, αφού τελικά προχωρούν στη σύναψη ερωτικής σχέσης με το κρυφό αντικείμενο του πόθου τους.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη σε 1.300 άντρες και γυναίκες, έδειξε ότι το 46% των γυναικών και το 42% των ανδρών έχουν ερωτικές φαντασιώσεις με άλλα άτομα στη διάρκεια του σεξ. Από αυτούς, το 30% των γυναικών και το 25% των ανδρών έχουν κάνει σεξ κάποια στιγμή στη ζωή τους με το πρόσωπο της φαντασίωσής τους.

Για το 26% των γυναικών και το 22% των ανδρών το πρόσωπο αυτό είναι συνάδελφος από τη δουλειά με τον οποίο κάποτε είχαν ερωτική σχέση, ενώ για το 20% των γυναικών και το 11% των ανδρών το πρόσωπο αυτό είναι ο/η προϊστάμενός τους. Οι φαντασιώσεις, όμως, δεν είναι πάντοτε αθώες, καθώς το 8% των γυναικών που δήλωσαν ότι είχαν ερωτικές φαντασιώσεις για τον προϊστάμενό τους, προχώρησαν τελικά σε ερωτική σχέση μαζί του - ένα ποσοστό το οποίο στους άντρες είναι 2%. Από όσους, δε, έχουν φαντασιώσεις για προηγούμενη σχέση τους, το 31% των γυναικών και το 23% των ανδρών καταλήγουν εκ νέου στο κρεβάτι με τον/την προηγούμενο σύντροφο, ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που χώρισαν.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας ερωτικών βοηθημάτων Lovehoney, έδειξε ακόμα ότι το 70% των γυναικών και το 63% των ανδρών φαντασιώνονται για το πως θα είναι το σεξ με ένα άτομο που τους προσελκύει ερωτικά αλλά ακόμα δεν έχουν σχέση μαζί του.

Όταν τελικά αρχίσει η σχέση, το αληθινό σεξ ικανοποιεί τις φαντασιώσεις στο 62% των γυναικών και στο 68% των ανδρών.

Οι υπόλοιποι, όντας απογοητευμένοι, αναβιώνουν στο μυαλό τους στιγμές παλαιότερων απολαύσεων με προηγούμενους συντρόφους, ενόσω κάνουν σεξ με τον/την νυν σύντροφό τους.

Πόσο συχνά γίνονται όλα αυτά; «Μερικές φορές» απάντησαν οι έξι στους δέκα άνδρες και γυναίκες που παραδέχθηκαν ότι έχουν ερωτικές φαντασιώσεις, ενώ «συχνά» απάντησε το 15% των ανδρών και το 14% των γυναικών.

Συνολικά, για το 60% των γυναικών και για το 66% των ανδρών οι ερωτικές φαντασιώσεις για άλλα άτομα δεν σημαίνουν τίποτα, αλλά οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι αποτελούν σαφή ένδειξη απιστίας και γι’ αυτό θα ένιωθαν (ή ήδη νιώθουν) τύψεις. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ