Η συγκλονιστική διάσωση ενός κυπριακού μαυρόφιδου [φωτογραφίες]

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέφερε το καημένο; Μια ολόκληρη μέρα μέσα στο δίκτυ και στον καυτό ήλιο. Ένα φίδι που μόνο καλό κάνει αντί για κακό.

 


Article featured image
Article featured image

Λυπάμαι ειλικρινά που κάποιοι ακόμη τοποθετούν δίκτυα σε περιοχές και οικίες.

Χάρη στη δική μου παρέμβαση και του αδελφικού φίλου και κτηνίατρου Αντώνη Θεοδωρίδη το φίδι θα ζήσει και θα αφαιθεί στο φυσικό του περιβάλλον σύντομα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δωρεάν περίθαλψη.

Το είδος φιδιού είναι Coluber Jucularis ή αλλιώς κυπριακό μαυρόφιδο. Το συγκεκριμένο ήτανε σχεδόν 2 μέτρα».

 

Αυτό ήταν αυτολεξεί το post του γητευτή φιδιών και ιδιοκτήτη του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου, Γιάννη Αγγελή, το οποίο συνόδευε τις 16 πραγματικά συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη διάσωση του μαυρόφιδου.

 



Δεν θα σου πω ψέματα. Φοβάμαι τα φίδια, ή καλύτερα, τα φοβόμουνα πρωτού μάθω πέντε βασικά πράγματα για τα 8 συνολικά φίδια της Κύπρου, αλλά και πριν δω το βίντεο με τίτλο Φίδια και κουφάδες που επίσης φτιάξαμε σχετικά πρόσφατα (και το οποίο μπορείς να δεις πιο κάτω).

Και εκτός των άλλων, φοβάμαι δεν συνεπάγεται κιόλας ότι σκοτώνω. Αν δεν μπορείς να το αντικρίσεις, υπάρχει μια επιλογή ακόμα: απόφυγέ το.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιάννη αλλά και στον Αντώνη οι οποίοι, κάνοντας και μόνο αυτό που τους επιβάλλει η συνείδησή τους, καταφέρνουν να ευαισθητοποιούν όλο και περισσότερο κόσμο αναφορικά με το θέμα των κυπριακών φιδιών τα οποία σαφώς και χρειάζονται την προστασία μας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ