Δεν είναι αυτό που νομίζεις [10 εκδοχές για τον χαιρετισμό της βασίλισσας Ελισάβετ]

Παρεξήγηση και μόνο. Ακούς εκεί, χαιρετάει ναζιστικά η (μικρή) Ελισάβετ…

 


Article featured image
Article featured image

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε πως μπορεί κάποιος να βγάλει ένα τόσο αφελές και ανυπόστατο συμπέρασμα. Αναρωτιόμαστε πως μια τόσο σοβαρή βρετανική εφημερίδα όπως η «Sun», η οποία δημοσιεύει τις φωτογραφίες και το βίντεο (που κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου), υπέπεσε σε ένα τόσο σοβαρό σφάλμα και ατόπημα.

Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, σε ηλικία μόλις 7 ετών, το 1933, χαιρετά ναζιστικά;

Τι δηλαδή, επειδή μαζί της εικονίζεται και ο Πρίγκιπας Edward, ο οποίος κατεγράφη ιστορικά ως συμπαθών προς τη ναζιστική Γερμανία, αυτό μας δίνει το δικαίωμα να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα;

Κύριε ελέησον πιον μεσ’ τούντην χώρα!

Εμείς, όμως, που δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά, αλλά αντίθετα θεωρούμε ότι αυταί αί φήμαι είναι κακόβουλαι, επαίσχυνται και τες αποκρούουμε μετά βγδελυμίας, ψάξαμε και βρήκαμε τις 10 επικρατέστερες εκδοχές για τον χαιρετισμό (μικρής) Ελισάβετ.



Κάνε εικόνα την κάθε μια από τις 10 εκδοχές, βλέποντας μαζί την επίμαχη φωτογραφία, και θα δεις ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να ευσταθεί τελικά μια από αυτές παρά η εκδοχή της Sun.

 

Νέφκει στον παγωτάρη: -Κύριεεε, ένα λεπτό, επήε η μάμα μου να φέρει λεφτά που τον παπά μου να πιάσω παγωτό. Βάλ’ μου ένα βανίλια, μαστίχα, τριαντάφυλλο και πιστάτσιο, τζαι έρκουμαι σε μισό λεπτό.

Νέφκει στον παττιχάρη: -Κύριεεε, είπε μου ο παπάς μου να μας βάλεις θκιο καρπούζια, αλλά όι πολλά μιάλα, τζαι έρκεται να σε πληρώσει.

Χαιρετά την θεία της: -Γεια σου α θεία, να πάτε στο καλό. Ελάτε αύριο πάλε να παίξω με την ανηψιά μου.

Αποχαιρετά τον αδερφό της που επήαινε κατασκήνωση στην παραλία των προσκόπων στον Πρωταρά (κάπου δίπλα στην Αγιάναπα είπαν τους): -Να πάεις στο καλό ρε αρφούι. Που να στραφείς Αγγλία, φέρε τζαι κανένα κουτί λουκούμια Γεροσκήπου που τα ντιούτι φρι της Χώρας.

Αποχαιρετά τον παπά της που επήαινε να δουλέψει στις Αραπιές: -Γεια σου α παπά. Στέλνε κανένα γράμμα της μάμμας, όι να ξεκινήσεις τα κονιάκια πάλε τζαι να μας ξιάννεις.

Αποχαιρετά την αδερφή της που επήαινε για σπουδές στο Cyprus College: -Στο καλό αρφούα μου. Τζαι ξέρεις έννεν… Ξίασ’ το δωμάτιο σου! Βάφω το ροζ, βάλλω τα ντραμς μου μέσα, κολλώ αφίσες της Walt Disney τζαι κάμνω κανονικά κατάληψη. Όι να ‘ρτεις το Πάσχα τζαι να γυρέφκεις κάμαρη…

Ξεπροβοδίζει τον πωλητή πιάτων / tupperware / κατσαρολών: -Πηαίνετε στο καλό τζαι μες στα ερμαράκια της κουζίνας του Μπάκιγχαμ εν έσιει τόπο ούτε για ένα έξτρα πιατούι του καφέ. Μακάρι να εν καλά η γιαγιά μου, η προίκα που μας έδωκε έσιει που ούλλα!

Ξεπροβοδίζει τον ντελιβερά: Γεια σου φιλούι μου τζαι άλλη φορά να μεν αρκείς. Ανάμιση ώρα για θκιο μιξ τζαι μια ποικιλία. Άσε που πάλε εν μας έφερες ξιδάτα τζαι έξτρα λεμόνι…

Ανακόπτει τον Δημοτικό υπάλληλο: -Ώπα, που πάεις εσού πάλε; Πάλε δαμέ; Αφού είπαμε σου ρε κουμπάρε, εβάλαμε τσιππούι του Μπλάκκι, εν μας πιστέφκεις;

Ανακόπτει τους Ιεχωβάδες: -Κοπέλια, να πάτε στο καλό τζαι αν σεις δει ο τζιύρης μου κατίσιη σας. Εν δεχούμαστε μάρτυρες του Ιεχωβά, εξαναείπα σας το. Κοτζιάμου αυτοκόλλητο έχουμε πας στην πόρτα, εν το θωρείτε σιόρ;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ