Τι είναι όλα αυτά τα μπλε βαρέλια μπροστά στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού;

Με σύνθημα «Αγαπάμε τις ακτές μας» το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη διοργανώνει μια πρωτότυπη έκθεση, στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πρόβλημα  των σκουπιδιών της θάλασσας.

 


Article featured image
Article featured image

Η ενέργεια υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λεμεσού στις 26-28  Ιουνίου από τις 12μμ μέχρι τις 9μμ μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού.

Στην πρωτεύουσα η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Λευκωσίας στις 3-5 Ιουλίου στην πλατεία της οδού Λήδρας, από τις 12μμ μέχρι τις 9μμ.

Η πρωτότυπη έκθεση «Δάσος Βαρελιών για τα σκουπίδια της θάλασσας – MARLSICO», θα παρουσιάζει το πρόβλημα της ρύπανσης των θαλασσών μας από τα σκουπίδια, που έχει λάβει τεράστιες παγκόσμιες διαστάσεις, ενώ οι εθελοντές επιστήμονες της ΑΚΤΗΣ θα ενημερώνουν σχετικά το κοινό.

Στόχος της έκθεσης είναι να καλλιεργηθεί η υπευθυνότητα για προστασία των θαλασσών και του περιβάλλοντος γενικότερα, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που οι καταναλωτές κατακλύζουν τα παραλιακά θέρετρα.

Η δράση η οποία στην Κύπρο διεξάγεται με την υποστήριξη της Α/φοί Λανίτη,  έχει ήδη προβληθεί σε 15 χώρες και τέσσερις ευρωπαϊκές περιφερειακές θάλασσες: Βορειοανατολικού Ατλαντικού, Βαλτικής, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου. 

Αποτελεί μέρος της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κινδύνου που απειλεί άμεσα το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια των παράκτιων Ευρωπαϊκών χωρών.

Καλείται το κοινό να επισκεφθεί την έκθεση είτε στη Λεμεσό, είτε στη Λευκωσία και να ενημερωθεί για το ουσιαστικό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον θαλάσσιο πλούτο μας, αλλά πάνω απ’ όλα αυτό το καλοκαίρι να μην αφήσουμε πουθενά τα σκουπίδια μας!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ