«Όχι στο κόψιμο φτερών του πελεκάνου της Λεμεσού»

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, διαφωνεί κάθετα με την ενέργεια των υπεύθυνων του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού να κόψουν ή να κοντύνουν τα φτερά του γνωστού πελεκάνου της Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «εδώ και αρκετούς μήνες ο πελεκάνος αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι έγκλειστος στον Ζωολογικό Κήπο της Λεμεσού, απελευθερώθηκε μόνος του και περιφερόταν στην παραλία της Λεμεσού και κοντά σε ταβέρνες, όπου απολάμβανε την αγάπη και το ενδιαφέρον Λεμεσιανών και τουριστών».

Όμως, προστίθεται, «οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού αποφάσισαν να τον εγκλωβίσουν ξανά και να του κόψουν με τη βία τα φτερά για να μην μπορεί να δραπετεύει».

Το κόμμα επισημαίνει σχετικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο «απαγορεύεται η χειρουργική επέμβαση για το σκοπό αλλαγής της εξωτερικής εμφάνισης ζώου ή για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς» και εκφράζει τη θέση ότι η ενέργεια ήταν «παράνομη και αχρείαστη».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε στον Κάμπο για τη γιορτή του κερασιού

Article featured image

Επιστήμονες έφτιαξαν ψωμί με προζύμι χρησιμοποιώντας ζυμομύκητες από μούμια 5.300 ετών

Article featured image

Madame Figaro Γυναίκες της χρονιάς 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία