Όλα τα φαγάδικα της Λευκωσίας κάνουν διακοπές (;)

Υπέροχη η Λευκωσία την εβδομάδα του 15αυγούστου, χωρίς καθόλου αυτοκίνητα στους δρόμους, χωρίς καθόλου ουρές στην τράπεζα και με πολλή ησυχία στο γραφείο.

 


Article featured image
Article featured image

Ωραία εποχή να ζεις (σ)την πρωτεύουσα, πρόσφορο το έδαφος για μια παραγωγική περίοδο στο γραφείο, καλή η συγκυρία για να απολαύσεις τις ομορφιές της πόλης.

Ή τουλάχιστον, έτσι πίστευα.

Είμαστε που είμαστε μόνοι στην πόλη, είναι που είναι χαλαρά τα πράγματα στο γραφείο, δεν παίζει που δεν παίζει κίνηση στους δρόμους, δεν πάμε κάπου έξω να φάμε, σκέφτομαι, και μοιράζομαι μάλιστα την σκέψη μου με δυο φίλους…

Και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι, εκτός από τον κόσμο στο γραφείο που είναι αρκατός και λάιτ λόγω άδειας, κλειστά λόγω διακοπών είναι και όλα ανεξαιρέτως (ή σχεδόν όλα) τα φαγάδικα στην πόλη.

Αν δεν κάνω λάθος στην σούμα, απ’ τις 10 το πρωί πρέπει να τηλεφωνήσαμε σε 7 διαφορετικά/τυχαία φαγάδικα της πόλης μέχρι να βρούμε τελικά ένα που να ‘ναι ανοικτό.

Και ευτυχώς, αυτό το ένα που βρήκαμε, είναι μάλιστα και πολύ καλό.

Ο λόγος για το Olives & Burgers στην Προδρόμου, το οποίο (ενημερωτικά για όσους επίσης είναι στην Λευκωσία αυτές τις μέρες) θα είναι ανοικτό μέχρι και την Τετάρτη (για dine in, take away και delivery).

Είτε επιλέξεις ένα από τα λαχταριστά burgers με πατάτα φούρνου και την εξαιρετική σαλάτα με τα gojι berries είτε σολομό με αναποφλοίωτο ρύζι και την ίδια σαλάτα, το μεσημεριανό σου θα 'ναι super. Μην παραλείψεις να συνοδεύσεις με έναν από τους φρέσκους χυμούς (πολύ ωραίος αυτός με ginger) και φυσικά, να κρατήσεις χώρο στο στομάχι για τα θεϊκά σοκολατάκια που επίσης φτάχνονται επί τόπου.

 

Παράκληση προς όλα τα φαγάδικα: Έχετε που έχετε το facebook page, μια ανάρτηση ότι φεύγετε, καλό θα ήταν να την κάνετε… για εμάς τους άμοιρους που μένουμε πίσω! Μην σας ψάχνουμε κι άδικα.

Παράκληση προς Λευκωσιάτες: Όσοι ξέρετε κι άλλα φαγάδικα που θα ‘ναι ανοικτά αυτές τις μέρες (που σίγουρα υπάρχουν), στείλτε ένα μήνυμα στο inbox... για εμάς τους άμοιρους που μένουμε πίσω!

Οι υπόλοιποι, καλές διακοπές να έχετε!



M.M.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ