10+1 λόγοι γιατί δεν χάνουμε με τίποτε τη συναυλία του Θανάση στα Λύμπια

Ναι θα είναι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο για πολλούς (και καθόλου τυχαία) σπουδαιότερος τραγουδοποιός στην Ελλάδα, ναι γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτός και η 12μελής παρέα του παίζουν και τραγουδάνε για τα απλά και τα περίπλοκα, με οδηγό την παράδοση από τη μια και τον μαγικό ρεαλισμό από την άλλη (όπως ο ίδιος το περιγράφει το πρόγραμμά του), είναι όμως και κάποια άλλα πράγματα, εξίσου αξιοσημείωτα, που αφορούν ειδικά στην επικείμενη open air παράστασή του στα Λύμπια και στα οποία θα ‘ταν καλά να εστιάσουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Γιατί επιβάλλεται να πάμε στον Θανάση;

- Γιατί για πρώτη φορά μετά από καιρό θα τον ακούσουμε σε εξωτερικό χώρο (με ότι συνεπάγεται αυτό) και μάλιστα στο Κοινοτικό Πάρκο Λυμπιών, έναν χώρο με άπλα και ωραία ατμόσφαιρα. Θανάσης κάτω από τον έναστρο αυγουστιάτικο ουρανό!

Γιατί θα έχουμε (ξανά) την ευκαιρία να ακούσουμε τις υπέροχες ιστορίες του από τον πιο πρόσφατό του δίσκο Πρόσκληση σε δείπνο κυανίου, με κομματάρες όπως «Η εξαφάνιση», «Το φίλεμα», «Το θηρίο», ή το «Μηδεία-μα» με τη φωνή της εξαιρετικής Ματούλας Ζαμάνη, που ενώ στο αρχικό πρώτο-πρώτο άκουσμα ενδεχομένως να δυσκολεύτηκες αρκετά, όσο περνάει ο καιρός όμως κολλάς όλο και περισσότερο! Μαγικό αυτό που συμβαίνει με αυτό τον καλλιτέχνη!

 



Γιατί η πληθωρική Ματούλα, η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές παρουσίες και δη γυναικείες φωνές στην ελληνική μουσική σκηνή, θα είναι και πάλι στο πλευρό του.

 



Γιατί εκεί θα πωλούνται οι δίσκοι του Θανάση για όσους δεν έχουν κάποιον/ους από αυτούς, δουλειές που αναμφισβήτητα αξίζει να πληρώσεις για να εντάξεις τα hard copies στη συλλογή σου, τόσο για το artwork, όσο και για την καλαισθησία αλλά κυρίως για το περιεχόμενο.

 



- Γιατί επί τόπου θα πωλείται φαγητό και ποτό, ενώ θα υπάρχουν και αρκετά τραπέζια με καρέκλες για όσους επιλέξουν να τσιμπήσουν κάτι. Συγκεκριμένα, στον χώρο θα μεταφερθεί το Καφενείο Ρεμπελιό προσφέροντας από ουζουμεζέ και τσιπουρομεζέ, μέχρι μαχαλεπί, άλλα μαγαζιά που θα ‘ναι εκεί είναι το λακαταμίτικο Coffee Gallery, το Subway και φυσικά το DownTown Live, προσφέροντας από σουβλάκι, submarines και burgers, μέχρι φρέσκους χυμούς, μπίρα, κρασί αλλά και όλα τα οινοπνευματώδη, ενώ ακόμα και ναργιλέδες θα υπάρχουν σε συγκεκριμένο σημείο.

- Γιατί την προηγούμενη ακριβώς μέρα (Σάββατο 22/8), στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί άλλο ένα φεστιβάλ, με δυνατές μπάντες οι οποίες θα αποτελέσουν το line up της νέας σαιζόν για το DownTown Live, το μαγαζί που ως γνωστό είναι ο διοργανωτής της συναυλίας του Θανάση (όπως και των πολύ επιτυχημένων παραστάσεων του Χαρούλη πρόσφατα). Συγκεκριμένα θα παίξουν οι Minus One, οι On Tour, οι Παπιγιόν Band και οι Breaking Band.

 



- Γιατί όσοι πάνε στο φεστιβάλ του Σαββάτου, με το απόκομμα του εισιτηρίου τους (που είναι στα €5) θα δικαιούνται €5 έκπτωση από το εισιτήριο του Θανάση, ενώ όσοι έχουν εισιτήριο για τον Θανάση (€20), δικαιούνται δωρεάν είσοδο για το Σάββατο.

Γιατί οι Λεμεσιανοί θα μπορούν να μεταβούν στα Λύμπια με λεωφορείο που θα φύγει από τον Εναέριο το απόγευμα της Κυριακής. Πληροφορίες 99810011.

 



- Γιατί στο σημείο της συναυλίας υπάρχει πολύ μεγάλος και φωτιζόμενος χώρος στάθμευσης, απέναντι ακριβώς από το πάρκο.

- Γιατί όσοι επιλέξουν να έρθουν με τα παιδιά τους, καλό θα ήταν να ξέρουν πως εκεί στο πάρκο υπάρχει παιδική χαρά, ενώ απ’ ότι μαθαίνουμε θα υπάρχουν και φουσκωτά. Πάντως, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, η φάση θα ξεκινήσει από νωρίς (γύρω στις 18.00-19.00), αρκετή ώρα πριν το live.

- Γιατί η όλη ατμόσφαιρα, τουλάχιστον έτσι όπως το φανταζόμαστε, με βάση όσα έχουμε ακούσει, θα θυμίζει έντονα σκηνικό από παλιό καλό ελληνικό πανηγύρι, με ωραίες μουσικές, ωραίους ανθρώπους και αγνή ελληνική παραδοσιακή διασκέδαση!

 



Φωτογραφίες: ikaria mag



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ