Το μουσικό σχήμα Tricoolore [στο Φεστιβάλ Λευκωσίας]

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λευκωσίας, συνεχίζονται με το μουσικό σχήμα Tricoolore.

 


Article featured image
Article featured image

Εκρηκτικοί ρυθμοί παντρεύονται με νοσταλγικές μελωδίες που μυρίζουν παράδοση. 

Εννιάσημοι λεβέντικοι χοροί αποδομούνται και με ιδιαίτερο σεβασμό σμίγουν με την αφρικανική ψυχή της Νέας Ορλεάνης. Ένα μείγμα μουσικών του κόσμου που δημιουργεί μια έκρηξη χρωμάτων και ήχων.

Οι Tricoolore συνδυάζουν στοιχεία από διαφορετικά μουσικά είδη και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ηχόχρωμα στο οποίο ενσωματώνεται η ελληνική έκφραση, ισορροπώντας ανάμεσα στο κοσμοπολίτικο άκουσμα της τζαζ και τα μακάμια της Ανατολής.  Επηρεασμένοι από το υπόβαθρο της ελληνικής παράδοσης που κουβαλούν και χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες ρυθμικές φόρμες και μια έντονη δόση αυτοσχεδιασμού, οι Άγγελος Δούκας (πλήκτρα), Βασίλης Βασιλείου (τύμπανα, κρουστά) και Νίκος Δούκας (ηλεκτρικό μπάσο, λούπες) ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και ακολουθούν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια.

Μετά την κυκλοφορία της  πρώτης τους δισκογραφικής δουλειά με τίτλο «Oregano Infused» στις 13 Απριλίου, προγραμματίζουν την ηχογράφηση του 2ου τους άλμπουμ.

Έχουν εμφανισθεί και έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές σε σημαντικά φεστιβάλ στην Κύπρο όπως Αγλανjazz, 1st Windcraft Music Fest, 1st Cyprus Jazz & World Music Showcase - Θέατρο Ριάλτο, Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστήμιου Κύπρου- Αρχοντικό Αξιοθέας, Μουσικό φεστιβάλ Φέγγαρος, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου κ.α.  καθώς και μια σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και στην Μ. Βρετανία.  Το μελλοντικό πρόγραμμα τους περιλαμβάνει ήδη συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Το τελευταίο διάστημα στα πλαίσια των παραστάσεων για την παρουσίαση της δουλειάς τους συνεργάζονται και δίνουν παραστάσεις με τον διεθνούς φήμης μουσικό Παντελή Στόικο, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τρομπετίστες των Βαλκανίων.

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 20.30, στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας Καϊμακλίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ