10+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά το καλοκαίρι

Η θάλασσα, τα λαδάκια και τα κοκτέιλ στις παραλίες και στις πισίνες αποτελούν για πολλούς από εμάς παρελθόν, αφού η καλοκαιρινή άδεια για τους περισσότερους τελειώνει και έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να επιστρέφουμε στις δουλειές και στα γραφεία μας.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί μαζί με την άδεια να φεύγει και επίσημα το καλοκαίρι -ημερολογιακά τουλάχιστον-, υπάρχουν, ωστόσο, αρκετές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και δραστηριότητες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και αυτή την περίοδο.

Για να μην αφήσουμε, λοιπόν, τους αναγνώστες μας να μελαγχολίσουν και να τους πάρει από κάτω η επιστροφή στη ρουτίνα, μαζέψαμε 10+1 ενδιαφέροντα πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε και μετά το καλοκαίρι.

 

 

1. Septemberfest-Nicosia beer fun festival

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της Κύπρου, το «Septemberfest-Nicosia beer fun festival», διοργανώνεται και φέτος για 5η συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενεί αγαπημένους διαχρονικούς καλλιτέχνες.

Το φετινό Septemberfest, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλανζιά, με είσοδο €6 με ένα ποτό.

Συμμετέχουν Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Μηλιώκας, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Ραλλία Χρηστίδου, Θέμης Αδαμαντίδης, Πάνος Κατσιμίχας, Κίτρινα Ποδήλατα, Stavento και πολλοί άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες!

Δες ΕΔΩ, αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22485420

 

 

2. Nicosia Beer Fest

Το «Nicosia Beer Fest», πραγματοποιείται και φέτος στο γνώριμο πλέον χώρο της Τάφρου Κωστάντζα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου, μέχρι και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Μια μεγάλη γιορτή που ενώνει τους λάτρεις της μπίρας και της μουσικής.

Πέραν από τις δεκάδες κυπριακές και εισαγόμενες μπίρες που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, αλλά και τα τσιμπήματα με τα οποία θα συνοδεύσουμε τον ζύθο μας, για ακόμα μια φορά θα περάσουμε super έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουμε τι θα ακούσουμε μεταξύ σπουδαίων καλλιτεχνών από Ελλάδα και Κύπρο.

Δες ΕΔΩ, αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμά του «Nicosia Beer Fest».

Τιμή εισόδου: €6 με μια μπίρα δωρεάν.

 

 

3. Γιορτή Κρασιού - Λεμεσός

Αν είσαι λάτρης του οίνου και του καλτ, δεν μπορείς να παραλείψεις μια επίσκεψη στην παραδοσιακή Γιορτή του Κρασιού, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ της Λεμεσού που θα διεξαχθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στον Δημόσιο Κήπο της πόλης.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου.  

Στον χώρο της εκδήλωσης οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν κυπριακά κρασιά και φαγητά, καθώς και να διασκεδάσουν με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις από κυπριακά και ξένα σχήματα.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ 

Για περισσότερες πληροφορίες: 25745919.

 

4.  18ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου-Αξιοθέας

Η Αξιοθέα υποδέχεται ξανά το ολοένα και μεγαλύτερο κοινό της, αφού το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνεται και φέτος για 18ο φορά.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου.

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συναιρούν τόπους, πόλεις και κουλτούρες και θα δώσουν τη δυνατότητα στους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής και του θεάτρου να ταξιδέψουν μαζί με τα φιλοξενούντα σχήματα στην Πορτογαλία και την Κάτω Ιταλία, στη Νέα Ορλεάνη και τη Σκανδιναβία, στη Γη της Επαγγελίας και στους κόλπους του Θερμαϊκού.

Όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ αρχίζουν στις 20.30 και πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου (Αρχοντικό Αξιοθέας) στην παλιά Λευκωσία.

Δες ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ!

 

 

5. Φεστιβάλ Λευκωσίας

Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει και φέτος το «Φεστιβάλ Λευκωσίας» και προσφέρει ξεχωριστές βραδιές με δροσερές καλοκαιρινές εκδηλώσεις, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα σε καινούργια διαμορφωμένες πλατείες, συνοικίες και γειτονιές της πρωτεύουσας.

Το φεστιβάλ προγραμματίζει εκδηλώσεις με έντεχνο ελληνικό, παραδοσιακό και ροκ τραγούδι, μελοποιημένη ποίηση, ρεμπέτικο τραγούδι, τζαζ, funk, έθνικ, χορευτικές παραστάσεις και πολλά άλλα.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Ώρα έναρξης για όλες τις εκδηλώσεις 8:30μμ.

Δες ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Λευκωσίας».

 

6. Πάμε Κήπο!



Ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει το φεστιβάλ «Πάμε Κήπο!», με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δημοτικό Κήπο,

Οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ξεχωριστές βραδιές με τραγούδια, χορούς, κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, φαγητό και ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά.

Οι Τετάρτες συνδέονται με χορό και κίνηση, οι Πέμπτες με κινηματοθέατρο, οι Παρασκευές με τέχνη, δημιουργία και γαστρονομικές απολαύσεις και τα Σάββατα με μελωδία και μουσική.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις εκδηλώσεις!

Χορηγός επικοινωνίας η CITY.

Δες ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμά του φεστιβάλ.

 

 

7. Fork Food Market

Η αγαπημένη υπαίθρια φαγητο-αγορά της Λευκωσίας ανανεώθηκε και επιστρέφει με καλή μουσική και παγωμένη μπύρα.

Η πρώτη για τη νέα σεζόν μαρκέτα Fork Food Market με τα λαχταριστά «βρώμικα» και «του δρόμου» φαγητά και λιχουδιές θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Παρασκευή, 28 Αυγούστου, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμα τέσσερις, στις 4, 11, 18 και 25 Σεπτεμβρίου.

Ως είθισται, το Market θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Το μπαρ και η μουσική θα συνεχίσουν μέχρι τις 12πμ.

Για περισσότερες πληροφορίες πάτα ΕΔΩ!

 

 

8. Αγροτουρισμός

Εκτός από τις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις αυτή την περίοδο, μια καλή ιδέα θα ήταν να κλέψεις λίγο χρόνο και για αγροτουρισμό.

Τα χωριά της Κύπρου έχουν πολλά να προσφέρουν και ακόμα περισσότερα να δείξουν στον επισκέπτη που επιλέγει για την ξεκούραση του την ύπαιθρο.

Αν λοιπόν θέλεις να αποδράσεις από την πόλη και να περάσεις ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ή τριήμερο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο αγροτουρισμός σαφώς προσφέρει πολύ καλές επιλογές σε όμορφα χωριά, μέσα στη φύση και μαζί τους αγνούς ανθρώπους της υπαίθρου.

ΕΔΩ σου παρουσιάζουμε πέντε πρόσφατα αναπαλαιωμένα αγροτουριστικά καταλύματα, τα οποία μπορείς να επισκεφθείς ανά πάσα στιγμή!

 

 

9. Πάρκο περιπέτειας «Σπάρτη»

Αν θες να κάνεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να επισκεφτείς το νέο πάρκο περιπέτειας με το όνομα «Σπάρτη», που εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει στον κεντρικό δρόμο μεταξύ Κάτω και Πάνω Πλατρών, μπροστά από το περιφερειακό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα πάρκο εναέριας δραστηριότητας με σχοινιά, το οποίο είναι κυριολεκτικά χωμένο μέσα στο δάσος και αποτελεί τον πιο must χώρο για όλους τους λάτρεις της περιπέτειας και της αδρεναλίνης.

Εκεί μπορείς να ασκηθείς με τις 60 εναέριες διαδρομές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας που διαθέτει και να καταπιαστείς με τα δύο εξτρίμ παιγνίδια του χώρου: το «Speed zip-line» και το «Quick Jump feet first».

Μάθε περισσότερα για το πάρκο ΕΔΩ.

 

 

10. 17ο Pafos Aphrodite Festival

Το 17ο Pafos Aphrodite Festival δίνει φέτος την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει το διάσημο μελόδραμα «La Cenerentola» («Η Σταχτοπούτα») του Gioachino Rossini σε μια διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, τόσο από άποψη καλλιτεχνικού επιπέδου όσο και διοργάνωσης.

Η ρομαντική ιστορία της «Σταχτοπούτας», από το ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περρώ που συγκινεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες το κοινό σε όλο τον κόσμο, θα ζωντανέψει στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου σε συμπαραγωγή με τον Γαλλικό Λυρικό Οργανισμό Ramfis Productions Avignon και τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Χορηγός επικοινωνίας: τηλεόραση Σίγμα και Συγκρότημα Δίας

Για περισσότερες πληροφορίες πάτα ΕΔΩ.

 

 

11. Κοιλάδα Διαρίζου

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος!

Η κοιλάδα του Διαρίζου, προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και αποτελεί ιδανικό προορισμό για περπάτημα, ποδηλασία, πικνίκ και βουτιές στον ποταμό.

Και αν είσαι περιπετειώδης τύπος, μάθε πως στους μαγευτικούς βράχους του «Κουρτελλόροτσου» (ή «βράχους των Χασαμπουλιών» όπως τους ονομάζουν μερικοί, από τους διάσημους ληστές που δρούσαν στην περιοχή στα τέλη του 19ου αιώνα) μπορείς να εκπαιδευτείς στο περιπετειώδες άθλημα της αναρρίχησης!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ