Στην Κύπρο έργα του διάσημου Ιρανού ζωγράφου Mokheri

Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, πίνακες ζωγραφικής του διάσημου Ιρανού ζωγράφου Fakhreddin Mokhberi, σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.

 


«Οι πίνακες που δημιουργούνται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, καθιστούν πιο κατανοητή τη ζωή στον πλανήτη και γεφυρώνει τις διαφορετικές παραδόσεις ενώ η τέχνη διηγείται ιστορίες σχετικές με τις παραδόσεις του κόσμου και μικραίνει τις αποστάσεις μεταξύ τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πορτρέτα, εικόνες από την φύση και την παράδοση του Ιράν, μέσα από την εκφραστική ζωγραφική του Ιρανού καλλιτέχνη, Fakhreddin Mokhberi.

Πρόκειται για «μια ζωγραφική με απλά μέσα, ουσιαστικές λύσεις που μοιάζουν αυτονόητες, με εικαστική αλήθεια και άρτια χρήση των ζωγραφικών μέσων».

«Η έκθεση αποτελεί έναν από τους καλύτερους μεσάζοντες μέσω του οποίου οι άνθρωποι μαθαίνουν περισσότερα για τον πολιτισμό του Ιράν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας» σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας.


Σχετικα

15 φωτογραφίες αποδεικνύουν γιατί αυτή η πόλη ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου

8 πολύ καλές συμβουλές για να ξυπνάς το πρωί με όρεξη και στιλ

Όλα όσα θα έχει φέτος ο Φέγγαρος

Ετοιμαστείτε, έρχεται σκόνη από τη Λιβύη και βροχές

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων βγήκε σε προσφορές για τον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας

Εσύ είδες πώς θα είσαι όταν γεράσεις ή είσαι τίποτα ξενέρωτος;