Οι επιβάτες ενός τρένου τραγουδάνε και το χαίρονται με την ψυχή τους

Το ρολόι δείχνει 7.15. Ένα μπλαζέ πρωινό Δευτέρας στο Περθ της Αυστραλίας. Ο κόσμος στοιβαγμένος στο τρένο, άλλοι καθοδόν για τη δουλειά και άλλοι για μετακινήσεις ρουτίνας.

 


Article featured image
Article featured image

Και ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά και χάρη στον Peter Sharp, όλοι αφήνονται ελεύθεροι, «λύνονται» και αρχίζουν να τραγουδάνε χωρίς ενδοιασμούς και ντροπές το «Somewhere over the rainbow».

Ο Sharp είναι ο ιδρυτής μιας κίνησης πολιτών με την ονομασία «The Liberators International». Ο ίδιος το περιγράφει ως «ένα κοινωνικό κίνημα... που σχεδιάζει και υλοποιεί μεγάλης κλίμακας πράξεις καλοσύνης, μέσω της ανθρώπινης επαφής σε δημόσιους χώρους, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να εμπλέκουν διάφορες κοινότητες σε εμπειρίες όπου η θετικότητα είναι διάχυτη»…

Η έμπνευση για τον Sharp ήρθε όταν ο ίδιος αναγκάστηκε να κάνει ωτοστόπ, 932 μίλια, από τη Βαρκελώνη ως την Κροατία.

Έκτοτε έχει ιδρύσει τόσο τους «Liberators» όσο και τους «Good Vibrations Barcelona» έτσι ώστε να φέρει σε επαφή χιλιάδες ανθρώπους μέσω τυχαίων δράσεων στην καθημερινή ζωή της πόλης, δράσεων όμως που έχουν όμως ως κοινό παρονομαστή τις αρετές της καλοσύνης και της αγάπης.

Αν όσα διάβασες σε μπέρδεψαν λιγάκι, βλέποντας το βίντεο θα το κάνεις πολύ πιο ξεκάθαρο στο μυαλό σου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ