Η Κύπρος και η ιστορία της σε τρισδιάστατη μορφή [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Ένα διαδραστικό πανόραμα στη Λεμεσό, όπου αναπαρίστανται σε τρισδιάστατη μορφή η ιστορία της Κύπρου, τα αρχαία κάστρα, όλα τα μεσαιωνικά κτήρια και όχι μόνο.

 


Article featured image
Article featured image

Το έργο «Historical Αtlas Medieval Cyprus» είναι μια προσπάθεια να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο παρελθόν με τη βοήθεια της ανακατασκευής σε μικρογραφία των κύριων αξιοθέατων της Κύπρου που κτίστηκαν τον Μεσαίωνα, της αναπαράστασης του βίου και των ηθών των κυπριακών κάστρων και της απεικόνισης της ζωής στο νησί, όταν αυτό αποτελούσε το κέντρο του μεσογειακού πολιτισμού.


Δες σε τρισδιάστατη μορφή πως ζούσαν οι ιππότες στο κάστρο Κολοσσίου ή με ποιο καράβι εισέπλευσε στην Κύπρο η Βερεγγάρια.


Τη δεδομένη στιγμή στην Κύπρο, πολλά αρχιτεκτονικά μνημεία της μεσαιωνικής περιόδου είναι ερειπωμένα, κάτι που οφείλεται σε πολυάριθμους πολέμους, σεισμούς και πυρκαγιές. Τα περισσότερα από τα σωζόμενα κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί πολλάκις και η πρωτογενής τους μορφή είναι άγνωστη τώρα. Για τη ζωή εκείνης της εποχής μπορούμε να κρίνουμε μόνο μέσα από σκόρπιες αναφορές στα ιστορικά χρονικά και από τα λιγοστά έργα χαρακτικής που σώζονται σε βιβλιοθήκες.

Ακόμα λιγότερες είναι οι πληροφορίες για τα αξιοθέατα της βόρειας πλευράς του νησιού. Κι όμως θα ήταν σπουδαίο να βλέπαμε πώς ζούσαν οι ιππότες στο κάστρο Κολοσσίου ή με ποιο καράβι εισέπλευσε στην Κύπρο η Βερεγγάρια. Εξίσου έντονο ενδιαφέρον προκαλούν η παλιά Αμμόχωστος και τα κάστρα της κορυφογραμμής του Πενταδακτύλου στην επαρχία Κερύνειας.

 



 

Έχοντας συλλέξει το όποιο διαθέσιμο υλικό για τα σημαντικότερα μνημεία του νησιού, και μαζί με τη βοήθεια των σύγχρονων τεχνολογιών και των μέσων οπτικοποίησης, οι εμπνευστές του έργου προσπάθησαν να αναβιώσουν μερικές σκηνές από το παρελθόν.

Βασιζόμενοι σε παλιά έργα χαρακτικής, σχέδια και εικόνες και με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης αναπαρήγαν την αρχική μορφή των ερειπωμένων αρχιτεκτονικών μνημείων.

Ένα «εκθεσιακό» έργο που αναμφισβήτητα θα κινήσει ενδιαφέρον όχι μόνο αυτών που επισκέπτονται την Κύπρο για πρώτη φορά, αλλά και όλων εμάς που θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το νησί και τον πολιτισμό μας.

 



 

Historical Atlas [Medieval Cyprus]

Ωράρια λειτουργίας: Δευ-Κυρ 8.30-20.00

Διεύθυνση: Ανδρονίκου 12, Γερμασόγεια, Λεμεσός.

Εισιτήρια: €14 (ενήλικες) και €8 (παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες και για ομαδικές εκδρομές επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 25310692 και 97846367.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ