Μάθε τα πάντα για τους μετανάστες με λίγα κλικ!

Πόσοι ξένοι ζουν στην Κύπρο και πόσοι Κύπριοι στο εξωτερικό; Από ποιες χώρες κατάγονται οι πολίτες άλλων χωρών που ζουν στη δική μας και πού ζουν όσοι από τους δικούς μας βρίσκονται αλλού;

 


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα, πόσες και ποιες εθνικότητες συνυπάρχουν στην κάθε χώρα;

Μέχρι σήμερα, εάν είχατε τέτοιες απορίες δύσκολα θα βγάζατε άκρη εύκολα, αφού θα χανόσασταν σε δεκάδες αναφορές οργανώσεων, δημοσιευμάτων, φορέων κλπ.

Εμείς όμως μπορούμε να σας απαντήσουμε μέσα σε δευτερόλεπτα πως σήμερα στην Κύπρο ζουν 11.484 Ρώσοι και … 9 από τη Μαγαδασκάρη!

Αυτό τουλάχιστον μας δείχνει με λίγα μόνο κλικ ο νέος, διαδραστικός χάρτης της εφαρμογής «Where We're From» που έχει ανεβάσει στο σάιτ του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης!

Ταυτόχρονα, θα δείτε μικρές τελίτσες, σε διάφορα χρώματά να συρρέουν στο κράτος που επιλέξατε – εάν θέλετε να δείτε τις εθνικότητες που υπάρχουν σε αυτή- ή να μετακινούνται σε άλλες χώρες, δείχνοντας την τάση μετανάστευσης από αυτή τη χώρα προς άλλες. Έχοντας κάνει μάλιστα αυτή την επιλογή και πατώντας πάνω σε μια δεύτερη χώρα εμφανίζεται και ο αριθμός πολιτών που έχουν μεταναστεύσει στην χώρα που επιλέξατε πρώτη.

Εάν θέλετε και εσείς να πειραματιστείτε και να ενημερωθείτε, πατήστε εδώ!

Σας προειδοποιούμε όμως πως εύκολα μπορείτε να κολλήσετε!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ