Η Μέρκελ δίνει συμβουλές στις γυναίκες πρόσφυγες

Τη δική της συμβουλή είχε να δώσει η Ανγκελα Μέρκελ στις γυναίκες πρόσφυγες, προκειμένου να μην μείνουν απομονωμένες στις κοινότητές τους.

 


Article featured image
Article featured image

«Μάθετε τη γλώσσα!», είπε η καγκελάριος στο εβδομαδιαίο διάγγελμά της. «Οι γυναίκες έχουν συχνά ζήσει φοβερά πράγματα και έχουν ψυχολογικά τραύματα όταν φτάνουν στη χώρα μας. Προφανώς προσπαθούμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα τραύματά τους, όμως παράλληλα δεν μπορώ παρά να τις συμβουλεύσω: μάθετε τη γλώσσα!», ανέφερε συγκεκριμένα η Μέρκελ.

Όπως εξήγησε, όσοι μιλούν γερμανικά, μπορούν να ενσωματωθούν καλύτερα στην κοινωνία, ενώ κάλεσε τις μητέρες να εξοικειωθούν με τα γερμανικά μαζί με τα παιδιά τους, που μαθαίνουν τη γλώσσα στο σχολείο και συχνά είναι καλύτερα από τους γονείς τους.

Η Μέρκελ είχε μία ακόμη συμβουλή για αυτές τις γυναίκες, τις οποίες κάλεσε να αναζητήσουν επαφές και να μην απομονωθούν, να μην μείνουν μόνο στη γνωστή τους κοινότητα, αλλά να προσπαθήσουν να βγουν από αυτή. «Δώστε κουράγιο, αυτό είναι το σύνθημά μου», υπογράμμισε, προωθώντας μια σειρά πρωτοβουλιών ώστε να βοηθηθούν οι γυναίκες να βγουν από την απομόνωση.


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ