Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Φέντερερ στον τελικό του US Open και έγινε διψήφιος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατακτά το 10ο Grand Slam της καριέρας του, νικώντας με 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του US Open.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί η αναμονή για την έναρξη του τελικού στη Νέα Υόρκη να κράτησε για τρεις ολόκληρες ώρες, όμως Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ την έκαναν να αξίζει.

Σε έναν εκπληκτικό τελικό, ο Σέρβος επικράτησε με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 του Ελβετού και έγινε ο 8ος στην ιστορία που φτάνει διψήφιο αριθμό κατακτήσεων Grand Slam.

Ο 28χρονος τενίστας δεν είχε μόνο το πείσμα του Φέντερερ να αντιμετωπίσει, αλλά και μία εξέδρα που... έγερνε φανατικά υπέρ του αντιπάλου του. Ωστόσο, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και το καθαρό μυαλό για να κατακτήσει τον 10ο major τίτλο του, τον 2ο στη Νέα Υόρκη και τον 55ο συνολικά.

«Είναι ένα απίστευτο βράδυ για εμένα. Μπορείς μόνο να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και αυτό προσπαθούσα να κάνω, ξέροντας ότι ο Φέντερερ θα ήταν επιθετικός και δεν θα ρίξει το επίπεδό του. Ήξερα ότι θα με ανάγκαζε να είμαι όσο καλύτερος μπορώ και έπρεπε να το κάνω για να κατακτήσω τον τίτλο» δήλωσε ο «Νόλε», ο οποίος μετά από 3 ώρες και 20 λεπτά, γύρισε στην εξέδρα και έδειξε το στήθος του, πριν δώσει το χέρι στον μεγάλο του αντίπαλο.

 


 

Η νίκη του Τζόκοβιτς, εκτός από τα 3,3 εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό του, σημαίνει την τρίτη κατάκτηση Grand Slam τίτλου της σεζόν από τον ίδιο, μετά τις νίκες σε Αυστραλία και Γουίμπλεντον και μία ήττα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

 



Η 42η συνάντηση -14η σε major- φέρνει τον Σέρβο δίπλα στον Μπιλ Τίλντεν με 10 Grand Slam τίτλους, έναν πίσω από τους Μπιορν Μποργκ και Ροντ Λέιβερ, που βρίσκονται μαζί στην πέμπτη θέση όλων των εποχών. Στην εποχή των Open, ο Τζόκοβιτς είναι ο τρίτος που φτάνει σε όλους τους τελικούς σε ένα ημερολογιακό έτος, φέρνοντας στα ίσα και το head-to-head ρεκόρ του απέναντι στον Φέντερερ.

 


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ