35 φωτογραφίες από το ταξίδι στην Αμμόχωστο [«Ιππόλυτος» στη Σαλαμίνα]

Συνήθως, στο πλαίσιο μιας φωτογράφησης ανταλλάζεις απόψεις με τον φωτογράφο. Σου λέει, του λες και μαζί καταλήγετε στο concept.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή την φορά δεν είπαμε και πολλά με την Θεοδώρα. Να αποτυπώσουμε φωτογραφικά αυτή την σπουδαία στιγμή θέλαμε και όπου είναι δυνατό, να αποδώσουμε το συναίσθημα, όποιο κι αν είναι αυτό.

Χαρά, συγκινησιακή φόρτιση, αισιοδοξία, ελπίδα, αδιαφορία, ενθουσιασμός, ένταση…

Θα δεις ότι όλα παίζουν στις 35 φωτογραφίες που επιλέξαμε από την παρουσίαση της παράστασης «Ιππόλυτος» (του Ευρυπίδη) από τον ΘΟΚ, στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, 42 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία παρουσίαση του οργανισμού στον πανέμορφο αυτό χώρο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο χαρακτηρίζω σπουδαία τη στιγμή -για την επιστροφή του ΘΟΚ στην Σαλαμίνα.

Τώρα, αν και η συγκυρία είναι σπουδαία, ή αν η παράσταση είναι ένα πρώτο καλό βήμα επαναπροσέγγισης, ή αν η όλη φάση έχει συμβολισμό, αυτό εναπόκειται στον καθένα από εμάς ξεχωριστά, στο πως το εκλαμβάνουμε, στο πως το βιώσαμε -προσωπικά, έχω εκφραστεί επ’ αυτού, αμέσως μετά την παράσταση, σε ένα κειμεάνι με τίτλο Ένας Ιππόλυτος δεν φέρνει την άνοιξη.

Σαν εμπειρία, πάντως, η μετάβαση στη Σαλαμίνα ήταν τουλάχιστον απολαυστική.

 

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ