Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος θέλει να αγοράσει ελληνικά νησιά [για να βοηθήσει τους πρόσφυγες]

Σε συζητήσεις για την αγορά δύο ιδιωτικών ελληνικών νησιών είναι ένας Αιγύπτιος κροίσος, που θέλει να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ναγκίμπ Σαουίρις στις αρχές του μήνα είχε ανακοινώσει πως θέλει να αγοράσει νησί, το οποίο θα φιλοξενούσε τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία και θα τους παρέχει θέσεις εργασίας. Μία νέα ανακοίνωση της εταιρείας του, τη Δευτέρα, ανέφερε πως ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας έχει βρει δύο ελληνικά νησιά που τα κατέχουν ιδιώτες και τα οποία συνιστούν μία καλή ευκαιρία για το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του.

«Έχουμε επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες και έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον μας για να διαπραγματευτούμε μαζί τους», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. Ο Σαουίρις μάλιστα αποκάλυψε ότι τον προσέγγισε η Ύπατη Αρμοστεία, με στόχο τη συνεργασία σε αυτό το πλάνο, η υλοποίηση του οποίου- σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, θα απαιτήσει 90 εκατομμύρια ευρώ.  

Ο Σαουίρις είναι ο γενικός διευθυντής της Orascom TMT, εταιρεία που διαχειρίζεται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, αλλά και στην Κορέα, όπως και δίκτυα υποβρυχίων επικοινωνιών.

Επίσης, είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού καναλιού στην Αίγυπτο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ