Θα αξιοποιήσουμε τα παλιά αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Η Hermes και το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων θέλουν να αξιοποιήσουν τους χώρους των παλαιών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

 


Article featured image
Article featured image

Εξ ου και προκήρυξαν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξεύρεση επενδυτών.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου, Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, για την ανάπτυξη δύο περιοχών οι οποίες προσφέρουν μια σειρά από ελκυστικά οφέλη και πλεονεκτήματα, όπως είναι, η γειτνίαση τους με τα δύο αεροδρόμια της χώρας, η κομβική γεωγραφική τους θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι τεράστιες οικονομικές προοπτικές που μπορούν να οικοδομηθούν μέσα από τη σύναψη επωφελών εμπορικών συνεργασιών».

Πρόσθεσε ότι «η σχετική ανακοίνωση θα δημοσιευθεί τόσο στον εγχώριο Τύπο, όσο και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Παράλληλα, θα γίνουν ενέργειες έτσι ώστε η ανακοίνωση να σταλεί και σε όλες τις πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, προκειμένου να κοινοποιηθεί έγκαιρα και σε πιθανούς επενδυτές στο εξωτερικό».

Κύρια επιδίωξη και στόχος μας, συνέχισε ο κ. Ασπρής «είναι οι όποιες προτεινόμενες επενδύσεις να είναι βιώσιμες αλλά και σε θέση να συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών Λάρνακας και Πάφου αλλά και της οικονομίας της χώρας γενικότερα. Να διανοίγουν νέους ορίζοντες και προοπτικές με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είτε αυτές είναι άμεσες θέσεις στις επενδύσεις που μπορούν να προκύψουν, είτε είναι έμμεσες θέσεις, σε διάφορες υποστηρικτικές υπηρεσίες».

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου «αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2015».


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ