2 στους 5 εργαζόμενους παγκοσμίως κινδυνεύουν από σύνδρομο «burn-out»

Με απλά λόγια, κινδυνεύουν να «καούν» από την πολλή δουλειά, αφού σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα δουλεύουν υπερωρίες ίσον με μία έξτρα μέρα δουλειάς κάθε βδομάδα.

 


Article featured image
Article featured image

Οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πιο πιθανό να κάνουν υπερωρίες τη Δευτέρα σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, όπως αποκαλύπτει μια νέα παγκόσμια έρευνα της εταιρείας παροχής έτοιμων χώρων εργασίας Regus.

Η έρευνα δείχνει, επίσης πως, ενώ οι περισσότεροι εργάζονται 2-4 ώρες περισσότερο την εβδομάδα, υπάρχουν περίπου δύο πέμπτα του εργατικού δυναμικού, των οποίων οι υπερωρίες αντιστοιχούν σε μια εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα ή και ακόμη περισσότερο.

Η έρευνα με δείγμα 44.000 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 100 χώρες δείχνει πως οι επιπλέον ώρες εργασίας έχουν γίνει κανόνας για τους περισσότερους.

Υπάρχει, όμως και περίπου 14% το οποίο κινδυνεύει να εμφανίσει το σύνδρομο «burn-out» με πάνω από 15 ώρες υπερωριακής εργασίας την εβδομάδα. Δηλαδή ο χρόνος εργασίας μπορεί να φτάσει στο ισοδύναμο της εβδομάδας των 7 ημερών.

 

Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται 2-4 ώρες πλέον του ωραρίου τους την εβδομάδα (19%).

Πάνω από ένας στους δέκα (14%) δηλώνει πως εργάζεται υπερωριακά περισσότερες από 15 ώρες την εβδομάδα.

Επιβεβαιώνεται πως η καθημερινή υπερωριακή εργασία είναι ο κανόνας για σημαντικό αριθμό εργαζομένων. Το 38% εργάζεται μια επιπλέον ημέρα την εβδομάδα ή και περισσότερο.

Οι πιο δημοφιλείς ημέρες για υπερωρίες είναι η Δευτέρα (16%), όταν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν ξεκούραστοι από το Σαββατοκύριακο και προσπαθούν να προχωρήσουν τον όγκο δουλειάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το 9% διαλέγει να δουλέψει παραπάνω την Τετάρτη.

Την Παρασκευή, οι περισσότεροι προτιμούν να φεύγουν νωρίς από τη δουλειά με μόνο ένα 9%, να δηλώνει πως κάνει τακτικά υπερωρίες την Παρασκευή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ