Βρήκαμε το ωραιότερο απόμερο καφενεδάκι της Λευκωσίας

Σε μια πανέμορφη «κρυψώνα» στην εντός των τειχών Λευκωσία εντοπίσαμε το απίθανο καφενεδάκι με τ’ όνομα (και πράμα) «το Απόμερο».

 


Περπατώντας μια Κυριακή απόγευμα σε στενοσόκκακα κοντά στην οδό Ερμού στην παλιά Λευκωσία βρεθήκαμε καταλάθος σε ένα πανέμορφο, απόμερο και παραδοσιακό οικογενειακό καφενεδάκι. Ο ήλιος έλαμπε, κρύο δεν έκανε, δεύτερη σκέψη δεν θέλαμε. Κάτσαμε αμέσως σε ένα απ’ τα έξω τραπεζάκια με τις καρέκλες του σκηνοθέτη στο υπέροχο αυτό στενό, σαν κυκλαδίτικο, δρομάκι που σε στέλνει αλλού, κάπου πολύ αλλού και ωραία.

Το καφενεδάκι ανήκει στη συμπαθέστατη κυρία Αντρούλλα που με τα χεράκια της φτιάχνει τα επιλεγμένα νοστιμότατα αλμυρά και γλυκά που δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε: σπανακόπιτες, τυρόπιτες, ελιωτές, μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκα και μια πορτοκαλόπιτα – κόλαση.

Σε ό,τι αφορά στα ποτά, σερβίρονται σουμάδες και λεμονάδες φρέσκιες ενώ πέρα απ’ τους παραδοσιακούς καφέδες, και εσπρεσοκατάσταση παίζει και φίλτρου.

«Το Απόμερο», μάθαμε στη συνέχεια, υπήρξε το όνειρο της κυρίας Αντρούλλας εδώ και πολλά χρόνια, η οποία μένει με την οικογένειά της στην περιοχή από το 1988. Τρεις γενιές όλοι τη βοηθάμε και τη στηρίζουμε όσο μπορούμε, μας επισήμανε η κόρη της.

Τη στηρίζουμε λοιπόν και εμείς με τη σειρά μας! Τα συγχαρητήριά μας και καλές δουλειές!

 

FACEBOOK PAGE

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ