Χιλιάδες shares για απόπειρα απαγωγής παιδιού στη Λακατάμια

Δεν έχει γίνει καμιά καταγγελία, σχολιάζει η Αστυνομία.

 


Article featured image
Article featured image

Περισσότερες από δύο χιλιάδες κοινοποιήσεις έχει μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δημοσίευση στο κυπριακό Facebook που κάνει λόγο για απόπειρα απαγωγής μικρού παιδιού στη Λακατάμια.

Η διατυπωμένη με κεφαλαία γράμματα κοινοποίηση που σπείρει τον πανικό γράφει συγκεκριμένα πως μητέρα στη Λακατάμια γλίτωσε παρά τρίχα το μικρό της παιδί από άλλη γυναίκα που προσπάθησε να της το αρπάξει, την ώρα που αυτό αμέριμνο έπαιζε στην αυλή του σπιτιού. Από το σοκ της, προστίθεται στη φορτισμένη κοινοποίηση, η νεαρή μητέρα «δεν σκέφτηκε με κάποιο τρόπο να κρατήσει τη γυναίκα εκεί και να καλέσει την αστυνομία».

 

 

Δεν έχει γίνει καμιά σχετική καταγγελία, δηλώνει στη CITY ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος βεβαίως μας παροτρύνει πως «εάν υποπέσουν οποιεσδήποτε ύποπτες κινήσεις στην αντίληψή μας θα πρέπει να ενημερώνουμε την Αστυνομία μέσω της γραμμής του πολίτη στα 1460, 112 ή 199».

«Σαφώς και να λειτουργούμε προληπτικά υπενθυμίζοντας στα παιδιά μας πως δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε καλέσματα αγνώστων».

Επομένως, πέρα από την προφανή ανάγκη για προστασία και λήψη προληπτικών μέτρων (παρόλο που μέχρι σήμερα στην Κύπρο δεν έχουν σημειωθεί καθόλου απαγωγές) ένα ουσιαστικό ερώτημα που αβίαστα προκύπτει και όλους μας αφορά είναι το πόσο σωστό και υπεύθυνο είναι να αναδημοσιεύουμε τόσο σοβαρά και λεπτά θέματα από την οποιαδήποτε πηγή στο διαδίκτυο.

Δεν ισχυριζόμαστε ασφαλώς πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποκλείεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, οφείλουμε, ωστόσο, να είμαστε λίγο προσεκτικοί.

Μια προδιάθεση πάντως ως λαός προς την υπερβολή και τη μεγαλοποίηση των γεγονότων, την έχουμε …


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ