Ο Σταλόνε κέρδισε χρυσή σφαίρα για το Creed [και δεν ευχαρίστησε συντελεστές]

Αρχίζει απόψε η προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας «Creed»

 


Article featured image
Article featured image

Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Β’ Ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Σιλβέστερ Σταλόνε για την ερμηνεία του στην ταινία Creed, που αναζωπυρώνει την ιστορία του θρυλικού Ρόκι.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, το κοινό σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε, συμπεριλαμβανομένου και του συμπρωταγωνιστή του στην ταινία, Michael B. Jordan, που δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή του.

Τα συναδελφικά αισθήματα όμως δεν φάνηκε να είναι αμοιβαία, αφού κατά την ευχαριστήρια ομιλία του ο Sly «ξέχασε» να ευχαριστήσει τόσο αυτόν όσο και τον σκηνοθέτη της ταινίας Ryan Coogler.

Η παράλειψη αυτή είτε συνειδητή είτε όχι, δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού ο ηθοποιός Samuel L. Jackson και η σκηνοθέτης Ava DuVernay, φανερά ενοχλημένοι έσπευσαν να ευχαριστήσουν οι ίδιοι τους συντελεστές της ταινίας μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Twitter.

 

Παρόλα αυτά, ο Σταλόνε καταχειροκροτήθηκε όταν τελειώνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε βαθιά συγκινημένος τον χαρακτήρα που τον καθιέρωσε σαν ηθοποιό:

«Πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τον φανταστικό μου φίλο Rocky Balboa που είναι ο καλύτερος φίλος που είχα ποτέ».

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ηθοποιού στις Χρυσές Σφαίρες ενώ ήταν υποψήφιος ακόμη δύο φορές για την αρχική ταινία Rocky στα Globes του 1977.

Το «Creed» αποτελεί ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία του πασίγνωστου Rocky Balboa και την έβδομη εμφάνιση του Stalone στον εμβληματικό του ρόλο. Η ταινία διηγείται την ιστορία του νεαρού Adonis Johnson (Michael B. Jordan), γιου του παγκόσμιου πρωταθλητή Βαρέων Βαρών Apollo Creed. Θέλοντας να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του ταξιδεύει στη Φιλαδέλφεια και βρίσκει τον καλό φίλο του πατέρα του, Rocky, ο οποίος γίνεται μέντοράς του και αναλαμβάνει να τον προπονήσει για να αντιμετωπίσει τον πιο θανάσιμο αντίπαλο στο ρινγκ.

Εντύπωση προκάλεσε στις αρχές Δεκεμβρίου, το αποκαλυπτικό βίντεο που ανέβασε ο Stallone στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που έδειχνε τον Michael B. Jordan να πέφτει φαρδύς-πλατύς στο πάτωμα κατά τα γυρίσματα της ταινίας από την αληθινή γροθιά του Βρετανού πρωταθλητή μποξ Tony Bellew! Τότε ο Stallone επαίνεσε τον νεαρό συμπρωταγωνιστή του για το θάρρος του, αφού ο ηθοποιός σηκώθηκε κανονικά και συνέχισε το γύρισμα.

 

Την ταινία «Creed» μπορείτε να απολαύσετε από 15 Ιανουαρίου σε όλα τα K Cineplex.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ