Κυπριακή η πρώτη έξυπνη ψησταριά κάρβουνου στον κόσμο

Η myGRILL παρουσιάζει την πρώτη έξυπνη ψησταριά κάρβουνου στον κόσμο με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος είναι υπεύθυνος να εκτελεί τις απαραίτητες διεργασίες για να εξασφαλίσει το τέλειο ψήσιμο κάθε φορά, απλοποιώντας την διαδικασία ψησίματος.

 


Article featured image
Article featured image

Στο μπροστινό μέρος της ψησταριάς, υπάρχει ενσωματωμένη οθόνη από την οποία μπορεί ο χρήστης να επιλέξει το είδος του φαγητού που επιθυμεί να ψήσει. Το σύστημα SMART ελέγχει και αναλύει μέσω ενσωματωμένων αισθητήρων θερμοκρασίας, τη θερμότητα που εκπέμπουν τα κάρβουνα και στην οποία εκτίθεται το φαγητό, δίνοντας εντολές στους ηλεκτρικούς μηχανισμούς της ψησταριάς για το πως να λειτουργήσουν σε πραγματικό χρόνο.


Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει το φαγητό πάνω από τα κάρβουνα και να επιλέξει τη συνταγή από το μενού συνταγών.


Ο επικεφαλής της ομάδας, κ. Ανδρέας Α. Ανδρέου αναφέρει: «Yπάρχουν πολλοί παράγοντες που ένας ψήστης πρέπει να λαμβάνει υπόψη του για το σωστό ψήσιμο του φαγητού, όπως θερμοκρασία ψησίματος, θερμοκρασία της εστίας καύσης, διάρκεια ψησίματος, χρόνος γυρίσματος κ.α. Κάθε τύπος φαγητού που ψήνεται στην ψησταριά, χρήζει διαφορετικής τεχνοτροπίας μαγειρέματος, που ο απλός χρήστης είναι δύσκολο να γνωρίζει και να εφαρμόσει σωστά. Επιπλέον, αρκετοί ψήστες πιστεύουν ότι για σκοπούς υγιεινής είναι καλύτερο το υπερβολικό ψήσιμο του κρέατος. Αυτή η άποψη είναι λανθασμένη, αφού στο υπερβολικά ψημένο φαγητό δημιουργούνται μέχρι και 20 διαφορετικές ουσίες επιβλαβείς για τον οργανισμό.

 Γι’ αυτό, σχεδιάσαμε μια έξυπνη ψησταριά κάρβουνου, την Chef SMART που μπορεί να αναλάβει μόνη της το ψήσιμο του φαγητού, ελαχιστοποιώντας την εμπλοκή του ψήστη. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να τοποθετήσει το φαγητό πάνω από τα κάρβουνα και να επιλέξει την συνταγή από το μενού συνταγών.

Κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι, εξοπλισμένη με θερμομόνωση στην βάση της και με καινοτόμους μηχανισμούς ψησίματος, η ψησταριά Chef SMARTTM  από την myGRILL, δίνει την δυνατότητα να πετύχετε ψήσιμο επαγγελματικού επιπέδου».


Μια κυπριακή κατασκευή που δεν θα τη βρεις πουθενά αλλού στον κόσμο.
Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Η ιδέα της έξυπνης ψησταριάς myGRILL Chef SMART γεννήθηκε σε μια προσπάθεια της εταιρείας Αδελφοί Α&Π Ανδρέου Λτδ, να δημιουργήσει ένα μοναδικό και ιδιαίτερο προϊόν με τον κύριο άξονα της ιδέας του προϊόντος να επικεντρώνεται στην διασφάλιση και προώθησης της υγείας των πελατών της myGRILL. Οι ήδη υφιστάμενες ψησταριές κάρβουνων στην αγορά δεν έχουν επεκταθεί ώστε να καλύψουν εκτενώς τον σημαντικό αυτό παράγοντα του υγιεινού τρόπου ψησίματος, αναφέρουν οι κατασκευαστές.

 «Συμπερασματικά, η ομάδα ανάπτυξης του προϊόντος myGRILL Chef SMART ήρθε αντιμέτωπη με μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης ενός μοναδικού προϊόντος που προωθεί το υγιεινό ψήσιμο στα κάρβουνα. Ταυτόχρονα, η ψησταριά είναι προϊόν συστηματικής έρευνας έτσι ώστε να αποδίδει άρτια τεχνολογικά, αφού εντάσσεται στην κατηγορία των έξυπνων συσκευών. O κύριος στόχος της ομάδας ανάπτυξης ήταν να εκμεταλλευθεί πλήρως την ευκαιρία δημιουργίας ενός έξυπνου προϊόντος, εκμεταλλευόμενη τις τάσεις της αγοράς που προωθούν τις έξυπνες συσκευές με συνδεσιμότητα σε δίκτυα ανά πάσα στιγμή (IoT, Internet of things)».Σκετικά με τη myGRILL

Η myGRILL αναπτύσσει έξυπνες και αξιόπιστες λύσεις για τις ανάγκες του σύγχρονου ψήστη, που βασίζονται σε καινοτόμες ιδέες, εργονομία και υψηλή ποιότητα. Τα τελευταία δύο χρόνια η myGRILL έχει καταφέρει να γίνει γνωστή στη διεθνή αγορά, σε χώρες όπως ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες οι διαδικασίες παραγωγής, κατασκευής και ανάπτυξης λογισμικού γίνονται από την εταιρεία Αδελφοί Α&Π Ανδρέου Λτδ, στη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ψησταριά Chef SMART θα βρεις ΕΔΩ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ