Τελικά έχουμε ή δεν έχουμε χιούμορ ως λαός;

Βίντεο-φάρσα σατιρικής εκπομπής του Sigma κοινοποιείται στο κυπριακό Facebook σαν πραγματικό.

 


Article featured image
Article featured image

Viral έγινε στο κυπριακό ίντερνετ βίντεο της νέας σατιρικής εκπομπής του Sigma «Χασαμπουλιά», το οποίο τρολάρει τον «Ρομπέν των αμπελοπουλιών» Ευγένιο Χαμπουλά.

Φορώντας κυνηγετικές στολές, κρατώντας κομφετί και υπό τη συνοδεία λαϊκών τριαλαλάλα ντιριντάχτα, οι ηθοποιοί των Χασαμπουλιών -οι οποίοι βγαίνουν στους δρόμους και κάνουν φάρσες τύπου αόρατος φακός- είχαν στήσει πριν λίγες μέρες καρτέρι στην είσοδο του Sigma, όπου ο βουλευτής είχε βρεθεί ως καλεσμένος της Βασιλικής Χατζηαδάμου στην απογευματινή εκπομπή «Ζήσε το».

Ο Χαμπουλάς βεβαίως δεν ήθελε και πολλά για να μπει μέσα στο «εορταστικό» και «ούγκου-ούγκου» κλίμα και το διασκέδασε κι αυτός με τη ψυχή του.

Αρκετοί ωστόσο χρήστες του Facebook δεν αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για φάρσα και κοινοποιούν το βίντεο με τα σχετικά καταγγελτικά και επικριτικά σχόλια.

Τώρα τι είναι πιο ανησυχητικό; Η ύπαρξη των πραγματικών φαν του Χαμπουλά που κοινοποιούν το βίντεο για να προωθήσουν με πάθος και περηφάνια τις «ζούμε-ακόμα-στην-εποχή-των-σπηλαίων» απόψεις τους ή η ανυπαρξία της αίσθησης του χιούμορ ή/και της κριτικής προσέγγισης σε κοινοποιήσεις του Facebook ανάμεσα σε σεμνοπρεπείς και ψαγμένους κουλτουριάρηδες, οι οποίοι δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να περνούμε κάθε πληροφορία που εμφανίζεται στο αβυσσαλέο μας newsfeed από κόσκινο;

Η ομάδα εξειδικευμένων σε θέματα social media ψυχολόγων της City σηκώνει τα χέρια ψηλά!

 

Υ.Γ  Κάποιες απαντήσεις για τη δεύτερη υπό αναφορά κοινωνική υπό-ομάδα ίσως και να εντοπίζονται στο υπέροχο αυτό κείμενο εδώ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ