10 σπουδαίοι γλύπτες στην Αγία Νάπα

Γλύπτες από το Ιράν, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Χιλή, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γερμανία αλλά και ένας Αγγλυκύπριος, θα ξεκινήσουν να έρχονται από σήμερα (25 Ιανουαρίου) στην Αγία Νάπα, στο πλαίσιο του 3ου Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου το οποίο πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.

 


Article featured image
Article featured image

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν αρχές Μαΐου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος «ο Δήμος μας είναι έτοιμος να φιλοξενήσει αξιόλογους γλύπτες που θα φτάνουν στο νησί μας για τις ανάγκες του Συμποσίου από όλες τις γωνιές του κόσμου. Οι εργασίες του Συμποσίου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Μαΐου, θα γίνονται καθημερινά στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής».

«Στόχος μας είναι το Συμπόσιο να καταστεί ένα κέντρο πολιτισμού και εικαστικής δημιουργίας το οποίο θα επισκέπτονται όχι μόνο οι τουρίστες, αλλά και οι δημότες μας ακόμα και μαθητές των σχολείων για να παρακολουθήσουν από κοντά το κόπο του καλλιτέχνη να κατασκευάσει ένα έργο τέχνης» πρόσθεσε.

Οι γλύπτες που θα λάβουν μέρος, είναι οι ακόλουθοι:

Πρόκειται για τον Ahmadi Saeid από το Ιράν, ο οποίος θα φιλοτεχνήσει ένα έργο που τιτλοφορείται «Trojan Horse», ο Alexey Kanis από τη Ρωσία με το έργο του να φέρει τον τίτλο «Leda and the Swan», ο Αγγλοκύπριος Alex Welch με το έργο «Hippopotamus», η Antonella Tiozzo από την Ιταλία με το έργο «Lace», ο Cleb Tkachenko-Glepos από τη Ρωσία που θα φιλοτεχνήσει το έργο «Centaur and Amazon», η Lorena Olivares από τη Χιλή με το έργο «Vital Space», ο Nikolay Yotov από τη Βουλγαρία με το έργο «Angel», ο Ryszard Litwiniuk από την Πολωνία με το έργο «Camena», ο Serphii Sbitniev από την Ουκρανία με το έργο «Aphrodite», και ο Tobel Bildhauer από τη Γερμανία με το έργο «Spiral».

Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο «το πάρκο γλυπτικής του Δήμου Αγίας Νάπας είναι μοναδικό στο είδος του, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας, αλλά και πολιτιστικό κέντρο συνάντησης καταξιωμένων γλυπτών από όλο τον κόσμο».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ