Μουσική της Λένας Πλάτωνος σε σόου του Christian Dior [ΒΙΝΤΕΟ]

Εβδομάδα μόδας στο Παρίσι. Παρουσίαση της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής κολεξιόν του Cristian Dior. Και ακούγεται η Λένα Πλάτωνος.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, παίζει η διασκευή που έχουν κάνει στο «Γκάλοπ» οι ισραηλινοί Red Axes.

«Μεταξύ Γλυκερίας και Λένας Πλάτωνος προτιμούμε και ρεμιξάρουμε τη δεύτερη» είχαν δηλώσει οι ίδιοι πολύ πρόσφατα όταν βρέθηκαν στην Αθήνα, ενώ έχουν βάλει στόχο να ξαναγράψουν ολόκληρο το «Γκάλοπ».


Ο δίσκος ‘Γκάλοπ’ ήταν αρκετά πρωτοποριακός και τώρα είναι η στιγμή που ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να δεχτεί τον ήχο και την εκφορά του λόγου.


Ένας δίσκος που πρωτοκυκλοφόρησε το 1985, ποτέ δεν ήταν για τους πολλούς έστω κι αν είχε πάρει τις καλύτερες κριτικές, και που σήμερα, 30 χρόνια μετά, κυκλοφορεί ακόμα και στην αμερικανική αγορά, σε βινύλιο μάλιστα, από την εταιρεία Dark Entries.

Η ίδια, δίνει τη δική της εξήγηση για αυτό που συμβαίνει σήμερα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη CITY τον περασμένο Ιούλιο:

«Η κυκλοφορία του ‘Γκάλοπ’ από αμερικανική εταιρεία διεθνώς και μετά από 30 ακριβώς χρόνια σημαίνει ότι ήταν αρκετά πρωτοποριακός και τώρα είναι η στιγμή που ο κόσμος είναι πιο έτοιμος να δεχτεί τον ήχο και την εκφορά του λόγου... Το ‘Γκάλοπ’ μιλά μια διεθνή μουσική γλώσσα, έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές -πράγμα που με κάνει ευτυχισμένη- και έτσι δικαιώνονται επιτέλους τα όνειρα που είχα γι’ αυτό το... παιδί μου».



Στο πιο κάτω βίντεο ακούμε για πρώτη φορά τη διασκευή στις Μάγισσες όπου μετά το τρίτο λεπτό ξεχωρίζει ο στίχος «και θα θυμάσαι/ πως μια γυναίκα θα σ’ αγαπήσει/ όποιος και νά ‘σαι».



Εδώ το κανονικό τραγούδι από τηλεοπτική εκπομπή, το 1985, στην ΕΡΤ2.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Η Gucci βγάζει από το χρονοντούλαπο ελληνικό συγκρότημα των 80s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Λένα Πλάτωνος: «Ο Χατζιδάκις τα έδωσε όλα. Εμείς τι κάνουμε τώρα;»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ