Η Κατερίνα εκσυγχρονίζει την παραδοσιακή κυπριακή χειροτεχνία

Όλα ξεκίνησαν όταν η Κατερίνα Σταυρινού αποφάσισε να φτιάξει μια πλεχτή πολυθρόνα για την πτυχιακή της, η οποία παρεμπιπτόντως είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

 


Article featured image
Article featured image

Κατάγεται από τη Λάρνακα και σπούδασε Interior Design στην Κύπρο, ενώ τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι πολύ ξεχωριστό. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ της με την ονομασία «Contemporize Traditional Craftsmanship», εκσυγχρονίζει την παραδοσιακή χειροτεχνία της Κύπρου, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά και τρόπους πλεξίματος.

Αυτό που κάνει ακριβώς είναι να συλλέγει παλιές κυπριακές καρέκλες και συγκεκριμένα κατασκευές του 20ου αιώνα, οι οποίες είναι χειροποίητες αφού εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν μηχανήματα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, «είναι πολύ δύσκολο να βρεις τέτοιες καρέκλες».

Όταν όμως τις βρει, τις αναπαλαιώνει με υφάσματα και φυσικά υλικά όπως σπάγκο, καννάβι και σιζάλ, κρατώντας ωστόσο τον σκελετό τους ως έχει για να μην χάσουν το χαρακτήρα τους.

Δημιουργεί, δηλαδή, ένα δικό της μοτίβο με καινούργια υλικά.

 



Φωτογραφία: Θεοδώρα Ιακώβου



Όλα ξεκίνησαν όταν η Κατερίνα αποφάσισε να φτιάξει μια πλεχτή πολυθρόνα για την πτυχιακή της, η οποία είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Η πολυθρόνα ονομάζεται «ΤΙΕ WARMchair» και διατίθεται προς πώληση ΕΔΩ.

 



ΤΙΕ WARMchair



Στη συνέχεια ξεκίνησε να αναπαλαιώνει κυπριακές καρέκλες.

Στόχος της, είναι να βρει και να συλλέξει όσες περισσότερες καρέκλες μπορεί και να τις εκσυγχρονίσει, ενώ στο μέλλον θέλει να προβάλει τη δουλειά της στην πρώτη της προσωπική έκθεση.

Δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες με δείγμα της δουλειάς της:

 



Φωτογραφία: Θεοδώρα Ιακώβου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ