Ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας βρισκόταν για ώρα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών

Ο κύριος της φωτογραφίας, ο οποίος -όπως μαθαίνουμε από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του- είναι διαβητικός, ανάπηρος και τυφλός, για αρκετή ώρα βρισκόταν στο διάδρομο μεταξύ Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικών Ιατρείων, σε σημείο μάλιστα που αν πάθαινε κάτι δύσκολα θα τον έβλεπε κάποιος.

 


Article featured image
Article featured image

«Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο λίγο πριν τις 8:00, ενώ μέχρι και τις 15:30 που εισήχθη στο Ορθοπαιδικό Τμήμα, καταφέραμε να διαπιστώσουμε ότι η ανοργανωσιά είναι κύριο χαρακτηριστικό του Γενικού της Λάρνακας», μας αναφέρει η κυρία με την οποία επικοινωνήσαμε.

«Αρχικά, 5 διαφορετικά άτομα, γιατροί και νοσοκόμοι, μου ζήτησαν να τους πω τι φάρμακα παίρνει ο ασθενής (καθώς είναι διαβητικός), κάθε φορά λες και ήταν η πρώτη που με ρωτούσαν.

Στις 11.30 περίπου, μετέφεραν το φορείο πάνω στο οποίο βρισκόταν ο ασθενής στο σημείο μεταξύ Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικών Ιατρείων και τον άφησαν εκεί για περίπου ένα 4ωρο. Μάλιστα, σε κάποια φάση έκανε την εμφάνισή του και ο κάδος που βλέπετε. Όταν προσπάθησα να τον μετακινήσω, μου είπαν να μην αγγίζω γιατί είναι μολυσμένος».

Το πρόβλημα είναι πως ο «μολυσμένος» κάλαθος ήταν δίπλα σε έναν 72χρονο ασθενή που πήγε στο νοσοκομείο με σοβαρή μόλυνση και κατά πάσα πιθανότητα νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε το συγγενικό πρόσωπο.

«Η μόνη απάντηση που έπαιρνα ήταν ‘Κάμετε υπομονή, κάμετε υπομονή’».

Τελικά, στις 15.30 εισήχθη σε θάλαμο στο Ορθοπαιδικό Τμήμα.

«Για να λέμε και τα καλά, τα παιδιά της βάρδιας εδώ στο Ορθοπαιδικό είναι εξαιρετικά» ήταν το καταληκτικό σχόλιο της κυρίας που είχε την καλοσύνη μέσα στην αναστάτωσή της να μας μιλήσει σχετικά με το θέαμα στην φωτογραφία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ