Έγινε ο πρώτος γάμος ομοφυλοφίλων στις βάσεις της Δεκέλειας

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις αγγλικές βάσεις Δεκέλειας, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.


Article featured image
Article featured image

Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας και στη συνέχεια το Press Association.

O 36χρονος Λοχίας του αγγλικού στρατού Alastair Smith, που υπηρετεί στην Κύπρο, παντρεύτηκε τον αγαπημένο του Aaron Weston, σε μια σεμνή τελετή στο χώρο των Βάσεων, στο πρώτο γάμο που έγινε ποτέ σε στρατιωτικές αγγλικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο διαχειριστής των περιοχών που εμπίπτουν στις κυρίαρχες αγγλικές βάσεις  Mike Wigston ήταν αυτός που τέλεσε το μυστήριο, και ένωσε τους δύο ανθρώπους.  

Μέλη  του συντάγματος με το παρατσούκλι Tigers, βρέθηκαν στην τελετή μαζί με συγγενείς και φίλους του ζευγαριού. Μάλιστα το ίδιο το ζευγάρι φαίνεται να ανέβασε και μια φωτογραφία στα social media από την προσωπική τους στιγμή.

«Όπως έχουμε τη μεγάλη τιμή, να υπηρετούμε στον βρετανικό στρατό, αποτελεί επίσης τιμή να δηλώνω αφοσίωση και πίστη στον σύζυγο μου, με την πλήρη στήριξη του βρετανικού στρατού, στο μοναδικό περιβάλλον που προσφέρει η Κύπρος».

Σε μια χώρα που προχωρά μπροστά σε θέματα φύλου και ισότητας, Κύπρος και Βρετανία είναι πάντα απόλυτα υποστηρικτικές. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και υπηρετούμε αυτή την κοινότητα», αναφέρει ο Smith.

Ο στρατιώτης Liam Gibson, που υπηρετεί με τον Smith δήλωσε «Όλοι δικαιούνται να είναι με αυτόν που αγαπούν, άσχετα από το φύλο και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αποτελώ κομμάτι στο γάμο των δύο καλών μου φίλων».

 

*Με πληροφορίες από cyprus-mail.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ