Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του 2015

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2015.

 


Article featured image
Article featured image

Το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Σωφρόνη Σωφρονίου για το έργο «Οι πρωτόπλαστοι».



Στην κεντρική φωτογραφία είναι ο Σωφρόνης Σωφρονίου / πηγή: LIFO - Πάρις Ταβιτιάν (διάβασε εδώ τη συνέντευξη του Σωφρόνη)





Το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για εκδόσεις του έτους 2015, μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, απονέμεται στον Κυριάκο Ευθυμίου για το έργο «Κυρτός αλατοπώλης».

 

Το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος/Νουβέλας απονέμεται στον Δημήτρη Λεβέντη για το έργο «Ιστορίες της Αμμοχώστου» και το  Βραβείο Μελέτης (Μονογραφίας)/ Δοκιμίου για τη Λογοτεχνία στον Κώστα Νικολαΐδη για το έργο «Δημήτρης Λιπέρτης: Τζιυπριώτικα τραούδκια».

 

Το Κρατικό Βραβείο Νέου Λογοτέχνη μετά από ομόφωνη απόφαση της Κριτικής Επιτροπής, δεν απονέμεται.

 

Το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά απονέμεται στον Πάνο Χριστοδούλου για το έργο «Πώς έμπλεξα με τη δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις» και το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μεγάλα Παιδιά και Εφήβους στην Άννα Κουππάνου για το έργο «Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε».

 

Τέλος, το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Λογοτεχνικού Βιβλίου για Παιδιά και Εφήβους απονέμεται στην Αγγελική Πιλάτη για την εικονογράφηση του έργου «Από τη γη μέχρι τα αστέρια-Dünyalar kadar» (συγγραφείς: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Mehveş Beyidoğlu).

 

Διάβασε εδώ αναλυτικά το σκεπτικό για την κάθε βράβευση, αλλά και τη λίστα με τα επικρατέστερα έργα σε κάθε κατηγορία.  

 

Τα βραβεία θα επιδοθούν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή σε ειδική τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο Παλλάς. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ