Ένας διαγωνισμός για να καθαρίσουν οι ακτές μας από τα σκουπίδια

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση τόσο παιδιών, των νέων και των ενηλίκων για το θέμα των σκουπιδιών της θάλασσας, το έργο MarLitCy «Σκουπίδια της θάλασσας: Μαζί για καθαρές ακτές», ανακοινώνει την προκήρυξη τριών διαγωνισμών με θέμα τα σκουπίδια της θάλασσας.


Article featured image
Article featured image

1)Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

2) Διαγωνισμός Δημιουργικής Ανακύκλωσης

3) Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Οι διαγωνισμοί στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών μέσα από μια εναλλακτική προσέγγιση στο πρόβλημα των σκουπιδιών της θάλασσας, το οποίο θα αποτελέσει ερέθισμα για καλλιτεχνική δημιουργία. Οι διαγωνισμοί  καλύπτουν όλη την Κύπρο χωρίς αποκλεισμούς, και απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, γένους ή υπηκοότητας.

Οι διαγωνισμοί Δημιουργικής Γραφής και Δημιουργικής Ανακύκλωσης απευθύνονται σε παιδιά και νέους 7-18 χρονών, ενώ δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Τα επιλεγμένα έργα θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα διοργανώσει το MarLitCy. Στους νικητές θα δοθούν πλούσια δώρα.

Η έναρξη του διαγωνισμού έγινε στις 24 Οκτωβρίου 2016 και η λήξη έχει οριστεί στις 16 Δεκεμβρίου 2016. Για τους ολοκληρωμένους Όρους και Προϋποθέσεις, τα Έντυπα Υποβολής, αλλά και περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του έργου MarLitCy καθώς και στη σελίδα στο Facebook.

 

Πληροφορίες για το έργο MarLitCy: 

Το MarLitCy είναι ένα έργο διάρκειας 28 μηνών, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κυπριακής Κοινωνίας των Πολιτών και υλοποιείται από τέσσερις κυπριακούς μη-κυβερνητικούς, μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς: το Famagusta Walled City Association, την ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας, το North Cyprus Diving Centres Association και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας «Ενάλια Φύσις».

Το έργο MarLitCy φέρνει  κοντά τις κοινότητες της Κύπρου, μέσα από κοινές δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος, αυτού των σκουπιδιών της θάλασσας. Αυτό το κοινό πρόβλημα, που δεν γνωρίζει γεωγραφικά ή πολιτικά σύνορα, γίνεται εργαλείο για την προώθηση της ειρήνης!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Κούλα Αριστοδήμου, network@akti.org.cy, 22458485

ΑΚΤΗ Κέντρο Μελετών και Έρευνας


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ