«Οι χορτάτοι μιλούν για τους πεινασμένους» και τα κοινωνικά παντοπωλεία ανθούν

Μια ανάρτηση που έκανε χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Βήχας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει viral και να δεχθεί εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Ο ηθοποιός έθιγε το θέμα των κοινωνικών παντοπωλείων και την άποψη της εκκλησίας και του κράτους σχετικά με τη χρησιμότητα τους, αλλά και την επιθυμία τους να τα κλείσουν.

Ο Κώστας Βήχας μάλιστα μαζί με το κείμενο του, ανέβασε αρκετές φωτογραφίες με τρόφιμα που ο ίδιος φροντίζει να μαζεύει κάθε βδομάδα και να μοιράζει σε άτομα και οικογένειες που πεινούν, μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων.

 





Αυτούσια η ανάρτηση

«Οι χορτάτοι μιλούν για τους πεινασμένους. Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, απέστειλε σχετική επιστολή υποστηρίζοντας ότι πλέον δεν δικαιολογείται η λειτουργία των κοινωνικών Παντοπωλείων.

Πριν λίγο καιρό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομου Β’ δήλωσε δημόσια πώς μετά από σύσταση της κυβέρνησης, η εκκλησία κλείνει τα κοινωνικά παντοπωλεία Και οι ηλίθιοι εμείς, ΣΗΜΕΡΑ μοιράζουμε φαγητό. Για ποιο λόγο;

Σε κανέναν άνθρωπο δεν αρέσει να πεινάει. Γιατί να πεινάει; Παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ). Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ, κυρία Αιμιλιανίδου; Πανανθρώπινες αξίες λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και έρχονται Χριστούγεννα. Κρίμα!»

Η Μητρόπολη Λεμεσού προσφέρει 2500 πιάτα καθημερινά σε συσσίτια

Λίγες μέρες πριν την ανάρτηση του Κώστα Βήχα, ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» από την δημοσιογράφο Μαριλένα Παναγή, έκανε εκτενή αναφορά στα συσσίτια που μοιράζει καθημερινά η Μητρόπολη Λεμεσού και τα οποία ανέρχονται στις 2500 πιάτα.

Όπως διευκρινίζει στο ρεπορτάζ ο Πρόεδρο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Σταύρος Ολύμπιος, το φαγητό αυτό, «δίνεται σε οικογένειες αλλά και σε φοιτητές οι οποίοι παραπέμπονται στη Μητρόπολη από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου».

«Οι οικογένειες και τα άτομα που εξυπηρετούνται από το δωρεάν γεύμα που προσφέρει η Μητρόπολη Λεμεσού ξεπερνούν τα 1.600 άτομα ενώ ο αριθμός των άπορων φοιτητών που παραπέμπονται από το ΤΕΠΑΚ φθάνει τους 800».

Το φαινόμενο αυτό όπως ανέφερε δεν περιορίζεται μόνο στη Λεμεσό, αλλά είναι παγκύπριο, με τους αριθμούς που καταγράφονται σε διάφορες εκστρατείες να καταδεικνύουν πώς ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ