«Δεν θεωρώ ότι το μακιγιάζ είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση»

«Μου αρέσει να κάνω τις γυναίκες ακόμα πιο όμορφες». Αυτό μου είπε ο Μαριάνο Κωνσταντίνου όταν τον ρώτησα να μου πει γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με το μακιγιάζ.

 


Article featured image
Article featured image

Τον γνώρισα πρόσφατα σε ένα πολυκατάστημα στο οποίο εργαζόταν ως make-up artist. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η ενέργειά του, ο τρόπος που εξυπηρετούσε την κάθε κοπέλα ξεχωριστά αλλά και το πόσο γρήγορα τις «μεταμόρφωνε».

Αν και στην αρχή ο Μαριάνο (ο οποίος κατάγεται από τη Λάρνακα) επέλεξε να σπουδάσει κομμωτής, στη συνέχεια η αγάπη του για τις πούδρες, τις κρέμες και τα κραγιόν, τον ώθησαν να ασχοληθεί με αυτό στο οποίο πραγματικά έχει κλίση.

«Δεν νιώθω πως δουλεύω όταν βάφω. Κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ και που ποτέ δεν το βαριέμαι.

Όταν βλέπω ένα πρόσωπο να μεταμορφώνεται μέσα σε λίγα λεπτά με τη βοήθειά μου, τότε νιώθω πως ό,τι άλλο επάγγελμα και να μου πρότειναν δεν θα το ακολουθούσα».


Οι Κύπριες είναι πάρα πολύ υπερβολικές στο βάψιμο. Μέχρι και στο γυμναστήριο βλέπω γυναίκες βαμμένες και αυτό το θεωρώ πολύ υπερβολικό.


Τι σπούδασες και πού;

Αρχικά σπούδασα κομμωτική και στη συνέχεια make-up artist στη Σχολή Μακιγιάζ Freddy Make Up Stage στην Αθήνα!

Πώς αποφάσισες ν’ ακολουθήσεις το συγκεκριμένο επάγγελμα;

Το make up ήταν πάντα μια μορφή τέχνης που με έκανε να θέλω να ασχοληθώ μαζί της. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει  κάποιο άλλο επάγγελμα. Μου αρέσει να ομορφαίνω τις γυναίκες και να τονίζω τα δυνατά τους χαρακτηριστικά. Είναι μαγικό να βλέπεις ένα πρόσωπο να μεταμορφώνεται με τη βοήθεια σου.

Είναι η κύρια σου δουλειά;

Ναι. Εδώ και 4 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με το μακιγιάζ.

Ποια η πρώτη αντίδραση από άντρες όταν ακούνε το επάγγελμα σου και ποια από γυναίκες;

Από άντρες δεν υπήρξε κάποια έντονη αντίδραση που να θυμάμαι. Έτσι κι αλλιώς, πιστεύω ότι πλέον είναι ένα επάγγελμα αρκετά διαδεδομένο και αποδεκτό τόσο από τις γυναίκες, όσο και από τους άντρες. Οι γυναίκες, πάντως, μόλις ακούσουν το επάγγελμα μου ενθουσιάζονται και θέλουν να τις βάψω.

 



 

Θεωρείς πως υπάρχουν επαγγέλματα που είναι αποκλειστικά γυναικεία και άλλα που είναι αποκλειστικά αντρικά;

Γενικότερα, υπάρχει διαχωρισμός. Όσο αφορά όμως στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, δεν θεωρώ πως διαχωρίζονται σε αντρικά και γυναικεία.

Οι γυναίκες κατά την άποψή σου, πρέπει να βάφονται επί καθημερινής βάσεως;

Θεωρώ πως είναι ωραίο οι γυναίκες να περιποιούνται τον εαυτό τους επί καθημερινής βάσεως, ανάλογα όμως με την περίσταση και την ώρα. Το μακιγιάζ είναι ένα κομμάτι που μπορεί να βοηθήσει τη γυναίκα να αναδείξει την ομορφιά και την εμφάνισή της.


Δεν θεωρώ ότι το μακιγιάζ είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Εάν ένας άντρας νιώθει πως έχει κάποιες ατέλειες, τις οποίες αν καλύψει με το μακιγιάζ θα αισθάνεται καλύτερα, τότε να το κάνει.


Εσύ ακολουθείς τις τάσεις της μόδας στο βάψιμο;

Όχι αποκλειστικά. Ανάλογα με το πρόσωπο που έχω απέναντι μου, εφαρμόζω αυτό που νιώθω ότι του ταιριάζει περισσότερο και μπορεί να το υποστηρίξει.

Οι άντρες πρέπει να βάφουν κάποια σημεία στο πρόσωπο τους, ή θεωρείς πως το βάψιμο είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση;

Δεν θεωρώ ότι το μακιγιάζ είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Εάν ένας άντρας νιώθει πως έχει κάποιες ατέλειες, τις οποίες αν καλύψει με το μακιγιάζ θα αισθάνεται καλύτερα, τότε να το κάνει. Δεν το βρισκω καθόλου κακό.

Αρκετοί άντρες παρατηρούμε πως τονίζουν τα μάτια τους, βάζοντας μολύβι, το θεωρείς υπερβολικό;

Δεν το βρίσκω καθόλου υπερβολικό. Αν αυτό τους κάνει να νιώθουν πιο καλά και πιο όμορφοι, τότε γιατί να μην το κάνουν; Το θεωρώ πολύ στενόμυαλο κάποιος να το κρίνει αρνητικά.

 



Είναι κάτι που θα ήθελες να διορθώσεις στο βάψιμο των γυναικών στην Κύπρο; Κάτι που θεωρείς πως το κάνουν λάθος;

Το μόνο που θα ήθελα, είναι απλώς όλες οι γυναίκες της Κύπρου να βάφονται πιο ανάλαφρα. Αυτό θα τις κάνει να δείχνουν πιο νέες και πιο φυσικές.


Εκτός από το μακιγιάζ, αυτό που κάνει μια γυναίκα να δείχνει όμορφη είναι η θετική της αύρα και η προσωπικότητά της.


Συναντάς γυναίκες βαμμένες σε μέρη που κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν;

Ναι, δυστυχώς αυτό συμβαίνει πολύ. Ειδικά στην παραλία, βλέπουμε γυναίκες να είναι υπερβολικά βαμμένες, όπως θα βάφονταν για μια βραδινή έξοδο. Κανονικά θα έπρεπε οι γυναίκες στην παραλία να έβαζαν μόνο μια αδιάβροχη μάσκαρα και μια αντηλιακή κρέμα.

Οι Κύπριες θεωρείς πως γενικά βάφονται υπερβολικά;

Ναι. Οι Κύπριες είναι πάρα πολύ υπερβολικές στο βάψιμο. Βάφονται υπερβολικά παντού. Μέχρι και στο γυμναστήριο βλέπω γυναίκες βαμμένες και αυτό το θεωρώ πολύ υπερβολικό. Καθημερινά θα πρότεινα να έβαζαν κάτι πιο ανάλαφρο όπως BB Cream, HD Powder Loose, mascara και ένα lipsstick. Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα όμορφη, εκτός από το μακιγιάζ;

Εκτός από το μακιγιάζ, αυτό που κάνει μια γυναίκα να δείχνει όμορφη είναι η θετική της αύρα και η προσωπικότητά της.

 



Όλες οι φωτογραφίες αναδημοσιεύονται με την άδεια του συνεντευξιαζόμενου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ