Φωτογραφίζουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της Κύπρου

Η πανίδα και η χλωρίδα της Κύπρου συνθέτουν ένα πανέμορφο φυσικό μωσαϊκό του τόπου μας και αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (ΦΕΚ), Τμήμα Λεμεσού, προκηρύσσουν παγκύπριο διαγωνισμό φωτογραφίας μέσα από τον οποίο θέλουν να αναδείξουν την πανίδας και την αυτοφυή χλωρίδα της Κύπρου.

Ο όρος πανίδα αναφέρεται στο σύνολο των ζωικών οργανισμών μιας συγκεκριμένης περιοχής συμπεριλαμβάνοντας τα Σπονδυλωτά (ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πτηνά και θηλαστικά) και τα ασπόνδυλα ζώα (σκώληκες, έντομα, σαλιγκάρια κλπ.).

Εξαιρούνται τα κτηνοτροφικά, οικόσιτα, κατοικίδια και ξενικά είδη πανίδας.

Η αυτοφυής χλωρίδα αναφέρεται σε όλα τα φυτά τα οποία φύονται (από μόνα τους) και αναπτύσσονται σε μια περιοχή (συνήθως φυσική) χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, δηλαδή εξαιρούνται τα καλλιεργήσιμα και καλλωπιστικά φυτά κήπων και πάρκων.

Εξαιρούνται, επίσης, τα ξενικά είδη χλωρίδας (π.χ. ακακία).

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες φωτογράφοι, από όλη την Κύπρο που αποδέχονται και τηρούν τους όρους συμμετοχής

Κόστος Συμμετοχής: 10 (μέλη) – 15 (μη μέλη) ευρώ

Τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

*Ηλεκτρονική επεξεργασία φωτογραφιών με λογισμικά προγράμματα επιτρέπεται ΜΟΝΟ για διορθώσεις τονισμού, (φωτεινότητα και κόντραστ) καθώς και κορεσμού χρωμάτων (ο οποίος, βέβαια, δεν πρέπει να υπερβαίνει την αληθοφάνεια της εικόνας). Οι κριτές θα έχουν το δικαίωμα να απορρίψουν φωτογραφίες των οποίων η ηλεκτρονική επεξεργασία, υπερβαίνει τους όρους του διαγωνισμού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ