Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τις Θερμοκοιτίδας Αγάπης για την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, οι 2 εκδηλώσεις του Συνδέσμου Θερμοκοιτίδα Αγάπης με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Η μέρα ξεκίνησε, με την Ποδηλασία Αγάπης εις μνήμη του Πάνου Ευριπίδου σε συνεργασία με το Panos Foundation. Ο Πάνος, είναι το 1ο μωρό που έζησε ένα ολόκληρο χρόνο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου και έφυγε σε αυτήν 2 μήνες μετά τα πρώτα του γενέθλια.

Εκατόν και πλέον ποδηλάτες έχοντας σύνθημα τους το «Κάθε πεταλιά και μια ευχή να πας σύντομα στο σπίτι» ξεκίνησαν από τη Λεμεσό στις 9.00 το πρωί και κατέληξαν σχεδόν 3 ώρες μετά, γύρω στη 1 το μεσημέρι, στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από γονείς πρόωρων παιδιών, νοσηλευτές, τον ιδρυτή της Μονάδας Ενταντικής Φροντίδας Νεογνών δρ. Ανδρέα Χατζηδημητρίου, τον Πρόεδρο του Panos Foundation, κ. Μάριο Ευριπίδου, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Θερμοκοιτίδα Αγάπης: κα Ξένια Ξενοφώντος και μέλη του Συνδέσμου που βρίσκονταν εκεί. Στους ποδηλάτες απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.

 



Στις 3 το μεσημέρι, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην οδό Λήδρας στο κέντρο της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, ανάμεσα τους γονείς και εθελοντές του Συνδέσμου Θερμοκοιτίδα Αγάπης, οι οποίοι πορεύτηκαν με μωβ πουκάμισα μέχρι την Πλατεία Φανερωμένης για την στήριξη του Kangaroo Care (Φροντίδα δέρμα με δέρμα), μια φροντίδα απλή και με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για το νεογνό όσο και για τη μητέρα, που γίνεται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Οι εκδηλώσεις του Συνδέσμου, κορυφώθηκαν στην Πλατεία Φανερωμένης στην οποία στήθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο εξυπηρετώντας τις ανάγκες της εκστρατείας. Εκεί βρίσκονταν μέλη του Συνδέσμου οι οποίοι διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο που συγκεντρώθηκε εκεί, αλλά και στους περαστικούς, ενημερώνοντας τους για την προωρότητα και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου.

 



Επίσης, κατά μήκος της Πλατείας Φανερωμένης στήθηκε μία μοναδική έκθεση φωτογραφίας με ιστορίες πρόωρων από όλη την Ευρώπη αλλά και την Κύπρο με μηνύματα για την προωρότητα. Εκεί, γονείς πρόωρων παιδιών, αλλά και παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα, είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μεταξύ τους τις εμπειρίες τους και ο καθένας να μιλήσει για την δικά του ιστορία. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τα λογότυπα του Συνδέσμου Θερμοκοιτίδα Αγάπης αλλά και να απολαύσουν διάφορες δραστηριότητες όπως face painting και ανάγνωση παραμυθιών με ιστορίες πρόωρων δια στόματος της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ευτυχίας Ανδρέου.

 



Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ενεργά και η οργάνωση Hope For Children, λόγω του ταυτόχρονου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού με την οποία η Θερμοκοιτίδα Αγάπης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατείας Φανερωμένης παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο Έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης, η ηθοποιός Μαρία Ιωάννου η οποία είναι και η Πρέσβειρα του Συνδέσμου, η κα Αναστασία Παπαδοπούλου, η δημοσιογράφος Ευτυχία Ανδρέου, η δημοσιογράφος Άντρη Κούννου, ο Πρόξενος της Κούβας μαζί με την οικογένεια του και πολλοί άλλοι.

Την Θερμοκοιτίδα Αγάπης στηρίζει η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτής: Bed & Bath, Φούρνοι Ζορπάς, EyeDesire Signs


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ