Σεμινάριο Κινηματογράφου από την Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου παρουσιάζει τον σκηνοθέτη και παραγωγό ντοκιμαντέρ Χρίστο Καρακέπελη σε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα Ντοκιμαντέρ: H Τέχνη του Πραγματικού που εμβολίζει τη μυθοπλασία.

 


Article featured image
Article featured image

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, 3 - 7 μ.μ. στο Οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου (Οθέλλου 27, Λευκωσία).

Ο Χρίστος Καρακέπελης θα μιλήσει για τη διαδικασία προπαραγωγής και την  εκ του σύνεγγυς έρευνα ως το σημαντικότερο βήμα δημιουργίας. Θα αναλύσει επίσης την αισθητική υποκειμενικότητα, μέσα από την οξυδερκή παρατήρηση, σε αντίθεση με την ψευδοαντικειμενικότητα πολλαπλών χρήσεων του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Επίσης, θα σχολιάσει το Ντοκιμαντέρ ως αισθητικό γεγονός και τις ηθικές πτυχές του.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα προβληθούν αποσπάσματα από σύγχρονες μορφές αφήγησης και ντοκιμαντέρ, με βάση τις πιο κάτω ενότητες:

· Η Ποιητική της Παρατήρησης στο σινεμά της Pirjo Honkasalo (Αποσπ.: Three Rooms of Melancholia, H Τάνιουσκα και οι επτά διάβολοι, Άτμαν)

· Το Αισθαντικό βλέμμα στους ανοίκειους κόσμους του  Sergei Loznitsa (Αποσπ.: Τhe train stop, Settlement, Landscape)

· Ένας Κόσμος Ταραγμένης Ομορφιάς στον κόσμο του  Michael Glawogger (Αποσπ.: Megacities, Workingman's Death)

· H σκηνοθετημένη πραγματικότητα και η τρέλα της ομαλότητας στα Ντοκιμαντέρ του Ulrich Seidl (Aποσπ.: Animal Love, Jesus you know )

· Ιστορικός Χρόνος ως Ντοκουμέντο και η σύλληψη του Παρελθόντος μέσα από  την ανατρεπτική Αναπαράσταση στο Παρόν (Aποσπ.: The Act of Killing, Joshua Oppenheimer, Missing Picture  Rithy Panh, With Randal Douc, Jean-Baptiste Phou)

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για χαλαρή συζήτηση με τον δημιουργό, συνοδεία καφέ και ποτού.

 





Πληροφορίες: info@cyprusdirectors.eu

Eίσοδος: €10 (γενική είσοδος), €5 (μέλη ΕΣΚ), Δωρεάν για φοιτητές

Δηλώσεις Συμμετοχής (μέχρι 1/12): info@cyprusdirectors.eu

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email, έτσι ώστε να τους σταλούν οι ταινίες του σκηνοθέτη, Το σπίτι του Κάιν και Πρώτη Ύλη.

Tηλ. Επικοινωνίας: 99431778, 99763384

*Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για το κοινό*

 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ