Μια εννιάχρονη τρανσέξουαλ στο εξώφυλλο του National Geographic

Για πρώτη φορά το περιοδικό του National Geographic φιλοξενεί στο εξώφυλλο του ένα τρανσέξουαλ άτομο, και γράφει ιστορία στα έντυπα μέσα.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρωταγωνίστρια του εξωφύλλου η 9χρονη Έιβερι Τζάκσον από το Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνει με υπερηφάνεια πώς το καλύτερο πράγμα με το να είσαι κορίτσι, είναι πώς πλέον δεν χρειάζεται να υποκρίνεσαι το αγόρι.

Η οικογένεια της την στηρίζει από την πρώτη στιγμή, ενώ η ίδια της η μητέρα δημοσιοποίησε μέσω του youtube την ιστορία της κόρης της.

Ο πατέρας της Έιβερι, Τιμ Τζάκσον, σε δηλώσεις που έκανε στους New York Times ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το μόνο πράγμα που έχω μεταδώσει στην κόρη μου είναι πολύ απλό, να αγαπήσει τον εαυτό της και να δείχνει αγάπη στους άλλους. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω κι εγώ.

Αγαπώ την κόρη μου γι’ αυτό που είναι, χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Άλλωστε, αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς»;

Το τεύχος είναι αφιερωμένο στα τρανς άτομα, και θα κυκλοφορήσει με τίτλο «Η επανάσταση του φύλου». Η Τζάκσον διαθέτει ήδη δικό της κανάλι στο youtube, το οποίο ονομάζει «Avery Chats», στο οποίο περιγράφει τη διαδικασία μετάβασης της από αγόρι σε κορίτσι, σε νεαρή ηλικία.

 



Εκτός από το περιοδικό με την Έιβερι, θα κυκλοφορήσει παράλληλα και ένα άλλο cover, το οποίο θα φιλοξενεί στο εξώφυλλο νεαρά τρανς άτομα, ενώ το Φεβρουάριο αναμένεται να κυκλοφορήσει και σχετικό ντοκιμαντέρ, στο κανάλι του National Geographic.

Η Susan Goldberg, αρχισυντάκτρια του National Geographic ανέφερε σε δηλώσεις της πώς παρότι το εξώφυλλο πήρε πολύ θετικές κριτικές, η απόφαση για την κυκλοφορία του δεν έγινε χωρίς διαμάχες και διαφωνίες.

«Από την ώρα που δημοσιεύσαμε τις φωτογραφίες που θα φιλοξενούσαμε στα εξώφυλλα της ειδικής μας έκδοσης για το φύλο στα social media, χιλιάδες άνθρωποι εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με την απόφαση μας.

Πολλοί ένιωθαν περήφανοι και ευγνώμονες, άλλοι πάλι προχώρησαν σε διαγραφή της συνδρομής τους».

 



Το τεύχος Ιανουαρίου του National Geographic θα βρίσκεται στα περίπτερα στις 27 Δεκεμβρίου


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ