Στους 0 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία απόψε στο εσωτερικό

Ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά συννεφιασμένος από τα δυτικά με βροχές για το δυτικό μισό του νησιού και πιο λίγες τοπικές βροχές για το ανατολικό μισό. Δεν αποκλείεται να εκδηλώσει καταιγίδες, κυρίως στην Επαρχία Λεμεσού.

 


Article featured image
Article featured image

Στα ορεινά, πάνω από τα 900 μέτρα θα σημειώνεται ελαφριά χιονόπτωση, ενώ πάνω από τα 1000 – 1100 μέτρα η χιονόπτωση θα είναι έντονη. Κυρίως στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους η χιονόπτωση θα είναι πυκνή.

Από αργά το απόγευμα, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά με τα φαινόμενα να περιορίζονται στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Λεμεσού.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 2-3 bft.με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 – 14 στα παράλια και -2 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ ψυχρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 1-2 Bft και η θερμοκρασία θα κατέβει φέτος στους 0 βαθμούς στο εσωτερικό, από 2 έως 4 βαθμούς στα παράλια και -7 στη χιονίστρα. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί στα ορεινά, στα ημιορεινά και στο εσωτερικό.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Από την Τετάρτη μέχρι και τα Χριστούγεννα η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ψυχρές αέριες μάζες, αλλά και βαρομετρικά χαμηλά με βροχές, καταιγίδες και βαριές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Αυτή τη στιγμή βροχές σημειώνονται στο δυτικό 1/2 του νησιού κυρίως, ενώ στο Τρόοδος άρχισε η χιονόπτωση.



*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ