Ο Βαγγέλης ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα κάνει αλλαγή φύλου

Πολλοί λένε πώς θέλει πολλά κότσια για να είσαι ο εαυτός και να μην υποκρίνεσαι κάτι άλλο. Τι γίνεται όμως όταν ο πραγματικός σου εαυτός δεν συμφωνεί με τα κοινωνικά στερεότυπα;

 


Article featured image
Article featured image

Πως βρίσκεις το θάρρος να ομολογήσεις δημόσια τη διαφορετικότητα σου, σε μια μικρή συντηρητική κοινότητα και έπειτα να προσπαθήσεις να ζήσεις ανάμεσα τους, παρουσιάζοντας τον αληθινό σου εαυτό;

Ο Βαγγέλης Ψαρός με καταγωγή από τη Λέσβο, βρήκε το κότσια και το θάρρος να υποστηρίξει αυτό που είναι και να ανακοινώσει δημόσια ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε αλλαγή φύλου.

Η ανάρτηση του βρίσκεται στο διαδίκτυο από τις 15 Δεκεμβρίου και ήδη πολλά ελλαδικά sites έχουν αναπαράγει την είδηση, ενώ τα σχόλια κάτω από την ανακοίνωση του Βαγγέλη ποικίλουν και διχάζονται.

Ο ίδιος πάντως φαίνεται αποφασισμένος όχι μόνο να στηρίξει την επιλογή του, αλλά παράλληλα να «επιβάλλει» στην κλειστή κοινωνία την οποία ζει, τον καινούργιο του εαυτό, αφού όπως λέει ο ίδιος αγαπάει τον τόπο του και θέλει να ζήσει εκεί και να τον βλέπει να γίνεται καλύτερος.

 

Ακολουθεί η ανάρτηση

«Θα ήθελα όλοι εσείς οι κολλητοί μου, οι φίλοι μου, οι γνωστοί μου, οι άγνωστοι, ακόμα και αυτοί που με βλέπουνε σαν εχθρό τους, αλλά μου το παίζουνε φίλοι ενώ με κράζουν πισώπλατα να μάθετε πως πήρα μία απόφαση και έκανα μία επιλογή που θα αλλάξει την ζωή μου ριζικά.

Δεν θα εξαναγκάσω τον εαυτό μου, δεν ξύπνησα μία ωραία πρωία και δεν είχα τι να κάνω! Έχω σώας τα φρένας και περίσσια υπομονή, περισσότερη από όση θα έπρεπε τελικά.

Επειδή αισθάνομαι πολλά χρόνια το αντίθετο από αυτό που είμαι, αποφάσισα να ακολουθήσω ορμονοθεραπεία με σκοπό την αλλαγή φύλου και τις νόμιμες διαδικασίες για την αλλαγή ονόματος, γι’ αυτό βρίσκομαι ήδη στην Αθήνα για τις ιατρικές διαδικασίες τις οποίες ολοκλήρωσα.

Με την επιστροφή μου στη Λέσβο θα προσπαθήσω να επιβιώσω σε μια κλειστή κοινωνία μίσους, διακρίσεων, φασισμού και ημιμάθειας....δεν με νοιάζει να χάσω!

Δεν με νοιάζει αν θα με χλευάσουνε! Αν θα γελάσουνε! Ξέρω πως θα κερδίσω περισσότερα από όσα θα χάσω και αυτό είναι σίγουρο! Είναι δικαίωμα στη ζωή! Δικαίωμα στην ευτυχία!

Δικαίωμα ενός ανθρώπου να εκφραστεί έξω από ένα σώμα και μία φύση, που δεν ήταν από την αρχή δική του!

Και σκοπός μου είναι όχι να εγκαταλείψω τον τόπο μου επειδή θέλω να είμαι ευτυχής, γιατί αγαπάω τον τόπο μου, αλλά να πολεμήσω για την ευτυχία μου και να προσφέρω ότι καλύτερο μπορώ σε αυτούς που θα με στηρίξουνε.

Αυτά από εμένα.....καλές γιορτές! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2017 χωρίς πολέμους και δυστυχία». 



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ