Ένα «τηγάνι», ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι και το ξενοδοχείο Βερεγγάρια

Πολύ λογικά θα αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους ένα τηγάνι, ένα τραγούδι για τα Χριστούγεννα και το ξενοδοχείο Βερεγγάρια, αλλά όπως (σχεδόν) πάντα, για όλα υπάρχει μια εξήγηση.

 


Article featured image
Article featured image

Εδώ και μερικές ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τίτλο «Το Carol of the Bells αλά κυπριακά», που στην ουσία αναφέρεται σε μια διασκευή του γνωστού κομματιού, από έναν Κύπριο μουσικό, χρησιμοποιώντας μάλιστα για μουσικό όργανο μια πρωτότυπη και σχετικά καινούργια κατασκευή, το Hang Drum, που στην όψη μοιάζει και λίγο με διαστημικό δίσκο.

Παρακολουθώντας το video clip, ένοιωσα μια αίσθηση γαλήνης και ευφορίας. Μια εξαιρετική δουλειά από μερικά παιδιά που απλά έκανα το κέφι τους, πήραν το αμάξι και βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Βερεγγάρια για να γυρίσουν video clip με τον φίλο τους που έπαιζε αυτό το περίεργο μουσικό όργανο.

«Ήταν μια χαλαρή μέρα σε ένα σπίτι κάπου στη Λευκωσία. Στο background ακουγόταν ένα χριστουγεννιάτικο playlist. Ο Βασίλης πειραματιζόταν με ένα μουσικό όργανο που λέγεται handpan και εμφανίστηκε αρχικά στη Βέρνη της Ελβετίας το 2001, από τους Felix Rohner και Sabina Scharer», αναφέρει στο blog του onemanshow.com.cy, ο Amir Djema ο οποίος είναι ένας από τους υπεύθυνους για τη δημιουργία του video clip.

«Καθώς κυλούσε η ώρα ασυνείδητα ο Βασίλης άρχισε να παίζει τη μελωδία του Carol of the Bells στο handpan και τότε όλοι χωρίς να συνεννοηθούμε βγάλαμε πάνω τα κινητά μας για να τον βιντεογραφήσουμε.

Όταν τελείωσε όλο αυτό όμως, σκεφτήκαμε πώς θα ήταν κρίμα αυτή η μοναδική μελωδία να κλειστεί μέσα σε ένα βίντεο δωματίου, ενώ θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα εντυπωσιακό βίντεο, με φόντο την κυπριακή φύση και να διαδώσουμε το μήνυμα», συνεχίζει ο Amir.

Η παρέα λοιπόν κατευθύνθηκε προς το Τρόοδος για να βρει το χιονισμένο τοπίο που θα αποτελούσε τον καμβά για του μουσική του Βασίλη.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ένας από εμάς έδωσε την ιδέα να πάμε στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Βερεγγάρια» στον Πρόδρομο. Φθάνοντας εκεί, το χιόνι άρχισε να δυναμώνει και το σκηνικό έγινε ακόμη πιο μυσταγωγικό. Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στην οθόνη σας».

Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγικό, αποδεικνύοντας πώς η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικούς επαγγελματίες σε διάφορους τομείς που μπορούν να δημιουργήσουν μικρά θαύματα με ελάχιστα μέσα.

Ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο video clip, άσιλα κυπριακό, με προδιαγραφές εξωτερικού.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ