Οι «Cyprus from Air» και φίλοι καθάρισαν τον Ακάμα

Ο Ακάμας που πραγματικά θέλουμε

 


Article featured image
Article featured image

Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που εναντιώνονται σε ενδεχόμενη μελλοντική οικιστική ανάπτυξη του Ακάμα. To κίνημα «Save Akamas» απέκτησε τους τελευταίους μήνες χιλιάδες υποστηρικτές.

Τι συμβαίνει ωστόσο με την ήδη τρέχουσα κατάσταση στη χερσόνησο; Πόσο σεβόμαστε ως λαός την πράγματι μόνη περιοχή στο νησί που έχει μείνει ανέπαφη και παρθένα;

Μπορεί οικιστικές επεμβάσεις ενάντια στην παρθενιά της να μην έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί, η ρύπανση ωστόσο με τα σκουπίδια και τα απόβλητα των παραθεριστών και επισκεπτών αποτελεί δυστυχώς καθημερινό και ανελλιπές φαινόμενο.

Σε μια κίνηση τόσο συμβολισμού όσο και ουσίας, η ντρονοπαρέα της Cyprus from Air διοργάνωσε το Σάββατο εξόρμηση στις πιο όμορφες και ερημικές παραλίες στην άκρια σχεδόν του ακρωτήριου Αρναούτη.

Εκεί δηλαδή που δεν υπάρχει κανείς να μαζέψει τα εκατοντάδες μπουκάλια και πλαστικά δοχεία που αποβάλουν οι άγριες θάλασσες.

«Με τον τρόπο μας αυτό θα δείξουμε όχι μόνο την έμπρακτη αγάπη μας προς τον Ακάμα αλλά θα συμβάλουμε και στο να αποτραπεί ο θάνατος σε αρκετά θαλασσοπούλια που με τραγικό τρόπο πεθαίνουν στην προσπάθεια τους να τραφούν με τα πλαστικά σκουπίδια» είχαν αναφέρει στο κάλεσμά τους.

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ