«Ζω σε αρμονία με το alter ego μου, με βοηθά και τον βοηθώ»

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο ευχάριστη ήταν η έκπληξη της είδησης πως οι Minus One θα ανέβουν στη σκηνή της Eurovision με τη σημαία της Κύπρου, εξίσου μεγάλο ήταν και το χαμόγελο μας όταν ακούσαμε το τραγούδι αλλά και όταν είδαμε το βιντεοκλίπ.

 


Article featured image
Article featured image

Τα σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν, εξαιρετικά... Άρτιο καλλιτεχνικά, στο πνεύμα και στο νόημα του όλου θέματος. Η σκηνοθετική ματιά του Αιμίλιου Αβραάμ φαίνεται να ταυτίστηκε πλήρως με τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών και ιδιαίτερα του front man του συγκροτήματος, Francois, αποδίδοντας με κάθε λεπτομέρεια το δικό του «alter ego».

Η CITY είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να έχει μια one to one κουβεντά με τον Αιμίλιο, μαθαίνοντας έτσι όλα όσα πρέπει να ξέρεις τόσο για τον ίδιο όσο και για το βιντεοκλίπ της φετινής μας συμμετοχής.


Το βίντεο γυρίστηκε σε μια όμορφη περιοχή λίγο έξω από το Τσέρι.


Πες μας κάποια πράγματα για εσένα. Που σπούδασες, ποια τα ερεθίσματα σου;

Έχω σπουδάσει Audio Visual Communication σε κολέγιο στην Κύπρο και Media Technology σε πανεπιστήμιο στο Λονδίνο. Έχω κάνει επίσης training για Οπτικά Εφφέ στα «Escape Studios» του Λονδίνου. Δουλεύω σε εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών διαφημίσεων, όπου έχω την θέση του μοντέρ και οπτικών εφφέ. Από μικρός, πάντα ασχολούμουν με την κινηματογράφηση. Μαζευόμασταν με τους φίλους μου και γυρίζαμε διάφορα, ταινίες, διαφημίσεις και μουσικά βίντεο. Άρα, δεν ήταν δύσκολο να επιλέξω τι θα έκανα στο μέλλον. Επιπλέον, ανέκαθεν είχα αδυναμία στα μουσικά βίντεο. Θυμάμαι καθόμουν με τις ώρες και παρακολουθούσα MTV γιατί έβρισκα μια μαγεία σε αυτό που έβλεπα.

 



Ποια ήταν η αντίδρασή σου όταν άκουσες πρώτη φορά το τραγούδι;

Ενθουσιάστηκα αμέσως. Μου είχε κολλήσει στο μυαλό και δεν μπορούσα να σταματήσω να το σιγοτραγουδώ και να βλέπω εικόνες που θα μπορούσαν να «ντύσουν» το τραγούδι. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δυναμικό,  ατμοσφαιρικό τραγούδι και είμαι σίγουρος ότι θα πάρει μια πολύ καλή θέση στον διαγωνισμό.


Ο λύκος συμβολίζει την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση του καθενός με τα ένστικτά του. Σε αυτή την περίπτωση είναι το alter ego του Francois.




 

Πως κατέληξες στη συγκεκριμένη ιστορία για το βιντεοκλίπ;

Η ιστορία του βίντεο κατέληξε μετά διάφορες σκέψεις και συνομιλίες με τους Minus One. Τους είπα κάποιες ιδέες που είχα και καταλήξαμε σ’ αυτήν. Το τραγούδι έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε λύκο και αυτό ήταν ένα στοιχείο που μου άρεσε πολύ, έτσι το περιέλαβα στην ιστορία. Η σχέση μεταξύ του λύκου και του Francois παρουσιάζεται σε συμβολικό επίπεδο. Γενικά, σε όλα τα μουσικά βίντεο που κάνω θέλω να πιστεύω ότι η ιστορία και οι εικόνες που θα δείξω υποστηρίζουν το τραγούδι. Ο λύκος γενικά συμβολίζει την εμπιστοσύνη και τη σύνδεση του καθενός με τα ένστικτά του. Σε αυτή την περίπτωση είναι το alter ego του Francois -του τραγουδιστή του συγκροτήματος. Το βίντεο γυρίστηκε σε μια όμορφη περιοχή λίγο έξω από το Τσέρι. Η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχθηκε γιατί υπηρετούσε τον σκοπό της ιστορίας και τις εικόνες που είχα στο μυαλό μου. Η μεγάλη και ανοικτή πεδιάδα, ο κενός δρόμος, τα χρώματα, η αίσθηση του χώρου και η αντίθεση των αντικειμένων που προσθέσαμε ήταν ιδανικά για την εικόνα που θα συνόδευε το τραγούδι.

Προέκυψαν καθόλου δυσκολίες κατά τη διάρκεια;

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων είχαμε διάφορα θέματα. Ένα απ’ αυτά ήταν ότι χρησιμοποιούσαμε μηχανές καπνού για να δώσουμε την επιθυμητή ατμόσφαιρα και είχαμε πρόβλημα με τους δυνατούς άνεμους που υπήρχαν στην περιοχή.

 



 

Θα έχεις ρόλο στη σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού στη σκηνή της Στοκχόλμης;

Είναι νωρίς ακόμα. Εξετάζονται διάφορες ιδέες. Θα δούμε.

Βλέπεις Eurovision; Ποια η γνώμη σου για τον διαγωνισμό;

Eurovision έβλεπα περισσότερο όταν ήμουν πιο μικρός. Από ένα σημείο και μετά η αισθητική του διαγωνισμού άλλαξε αρκετά και μου έριξε το ενδιαφέρον. Τα τελευταία χρόνια όμως πρόσεξα ότι τα νικητήρια τραγούδια είναι αρκετά αξιόλογα και ως εκ τούτου άρχισα να ενδιαφέρομαι περισσότερο.

 


O κάθε άνθρωπος, έχει πλάσει ένα alter ego. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει ή να σε οδηγήσει σε παράνοια.


Για ποια δουλειά σου είσαι πιο περήφανος πέραν του «Alter ego» και τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;

Μια από τις σκηνοθετικές δουλειές που έχω κάνει και είμαι περήφανος, είναι το μουσικό βίντεο για το συγκρότημα Marianne’s Wish με τίτλο «Bleeding Love». Ήτανε αρκετά δύσκολο για μένα τεχνικά γιατί ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα κάτι τέτοιο. Γυρίσαμε όλη τη δράση, με μια μόνο λήψη, μέσα σε 2 λεπτά. Για το μέλλον έχω σχέδια να κάνω την πρώτη μου ταινία μικρού μήκους. Τα γυρίσματα θα γίνουν μέσα στον Απρίλη. Γενικά μ’ αρέσει να δοκιμάζομαι σε καινούρια πράγματα για να μαθαίνω και να βελτιώνομαι.

 



 

Ποιο είναι το δικό σου alter ego και ποια η σχέση σου μαζί του;

Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος, ως ένα σημείο, έχει πλάσει ένα alter ego. Αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον ή να τον στείλει και σε παράνοια. Στην δική μου περίπτωση νιώθω ότι ζούμε σε αρμονία, με βοηθά και τον βοηθώ!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ