Αστυνομία Κύπρου: Μην αναρτάτε φωτογραφίες των παιδιών σας

Ανακοίνωση αναφορικά με τη δημοσίευση φωτογραφιών ανήλικων παιδιών στο διαδίκτυο εξέδωσε σήμερα η Αστυνομία Κύπρου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

 


Article featured image
Article featured image

«Ο καθένας από εμάς είναι αναμφίβολα ελεύθερος να αναρτά φωτογραφικό υλικό από τις προσωπικές ή τις οικογενειακές του στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως γονείς όμως πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το φαινόμενο της ανάρτησης φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών μας στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς όπως έχει διαπιστωθεί και από υποθέσεις που διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, παιδόφιλοι έχουν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λ.π) ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία.

Ως εκ τούτου, ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να τις δει, να τις αντιγράψει και να τις φυλάξει στα αρχεία του.

Οι φωτογραφίες αυτές μπορεί να τύχουν αλλοίωσης και η ανάρτησή τους στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν άλλους κίνδυνους γενικότερα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ