Ο «Νοτιάς» πάει Χόλιγουντ

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη «Νοτιάς» συνεχίζει το ταξίδι της και, από τις κινηματογραφικές αίθουσες, μεταφέρεται στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ, μέσα σε μια εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα.

 


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με παλιούς κινηματογραφιστές και ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία fm.

Το τριήμερο νοσταλγικό ταξίδι στο ελληνικό σινεμά, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2016, σε ένα χώρο που κάποτε αποτελούσε την καρδιά του: στη Στοά Χόλιγουντ. Η ιστορική Στοά, όπου για δύο δεκαετίες στεγάζονταν γραφεία κινηματογραφικών παραγωγών και εταιρειών διανομής, αποτελούσε αγαπημένο στέκι για ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ανθρώπους του σινεμά τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗ CITY FREE PRESS ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΤΙΑΤο πλήρες πρόγραμμα της έκθεσης (5-6-7 Φεβρουαρίου):

Εγκαίνια

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 19:00Ανοιχτή συζήτηση: «Πίσω από την κάμερα: άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο»

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 13:00Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τα μάτια παλιών κινηματογραφιστών και διανομέων που συζητούν με δημοσιογράφους και κοινό. Ομιλητές:

1. Νίνος Μικελίδης, κριτικός κινηματογράφου

2. Γιώργος Μιχαηλίδης, διανομέας, αιθουσάρχης

3. Αλέκος Λάμπρου, αιθουσάρχης, μέλος της Ομοσπονδίας αιθουσαρχών

4. Κώστας Γούναρης, διευθυντής πωλήσεων

5. Γιώργος Πανουσόπουλος, σκηνοθέτης

6. Πωλ Σκλάβος, σκηνοθέτης, αιθουσάρχης

7. Βούλα Γεωργακάκου, πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

8.Τάκης Τσακαλάκης, διανομέας, αιθουσάρχης

9. Γιώργος Σπέντζος, διανομέας

10. Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, κριτικός κινηματογράφου

Συντονιστής: Ζήνος Παναγιωτίδης, διανομέας rosebud 21.

Πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία fm

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 15:00Στοά Χόλιγουντ (Στοά Πανταζοπούλου), Ακαδημίας 98, ΑθήναΏρες λειτουργίας της Έκθεσης:

Παρασκευή 5/2: Εγκαίνια, 19:00

Σάββατο 6/2 και Κυριακή 7/2: 12:00-20:00Λίγα λόγια για τη Στοά Χόλιγουντ:

Η Στοά Χόλιγουντ, αλλιώς γνωστή και ως Στοά Πανταζόπουλου, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας «Νοτιάς», βρίσκεται στον αριθμό 98 της οδού Ακαδημίας και μετρά μισό και κάτι αιώνα ζωής, αφού σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ι. Λυγίζο το 1950. Πήρε το όνομά της από τα γραφεία κινηματογραφικών παραγωγών και τις εταιρείες διανομής που στεγάζονταν εκεί. Φιλοξένησε το διάσημο Bar Hollywood (που της έδωσε το ένα από τα ονόματά της). Την ένδοξη κινηματογραφική ιστορία της στοάς μαρτυρά σήμερα η ταμπέλα «Μέγαρον Έβδομης Τέχνης» στην είσοδο του κτιρίου που κάποτε στέγαζε όλα εκείνα τα γραφεία.


Πηγή: IN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ