Προβολή ταινίας «Azur & Asmar» [του Michel Ocelot]

Μια φορά κι έναν καιρό δυο παιδάκια μεγάλωναν στη στοργική αγκαλιά της ίδιας γυναίκας.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αζούρ, ο ξανθός γαλανομάτης γιός ενός ευγενούς, κι ο Ασμάρ, με τα κατάμαυρα μάτια, ο μελαχρινός γιός της γκουβερνάντας. Τα δυο αγόρια μεγάλωναν σαν αδέλφια, μέχρι τη στιγμή που η μοίρα τα χώρισε βάρβαρα. Αλλά ο Αζούρ, μαγεμένος από τις ιστορίες της γκουβερνάντας για τη μυθική Πριγκίπισσα των Νεράιδων, δεν θα ησυχάσει μέχρι να την βρει… Ανοίγει τα πανιά του για τη μαγική χώρα… Χρόνια και καιροί περνούν και τα ομογάλακτα αδέλφια, νέοι άντρες πια και αντίζηλοι, ξεκινούν τη μεγάλη περιπέτεια για την ανακάλυψη της Μαγικής Χώρας. Για την κατάκτηση της καρδιάς της Νεράιδας, για τη συμφιλίωση…

Οι κίνδυνοι και τα θαύματα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι…

 

Αζούρ και Ασμάρ (Azur & Asmar) του Michel Ocelot

Πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, έγχρωμη, κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, μεταγλωττισμένη στην ελληνική γλώσσα, με επίσημη συμμετοχή στο ενεργητικό της στο διασημότερο όλου του κόσμου κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών (2006). Ένα μοναδικό, ένα υπέροχο ταξίδι στην ανυπέρβλητη, στην αυθεντική ομορφιά της βαθιάς αραβικής ψυχής.

Προσκαλούνται όσοι έχουν από βάθους ψυχής μάθει να αναζητούν και να συλλέγουν δείγματα αυθεντικά της ομορφιάς του κόσμου μας για τους εαυτούς και -κυρίως- τα παιδιά τους.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 11.30πμ στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο στη Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 22781104.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ