Φτιάχνει πορτραίτα προσφύγων και τα αφήνει σε κεντρικά σημεία της Λευκωσίας

Αν ήσουν ανάμεσα στους λίγους που την Κυριακή έμειναν Λευκωσία, ενδεχομένως να έπεσες πάνω σε κάτι πίνακες που απεικόνιζαν πρόσωπα προσφύγων.

 


Article featured image
Article featured image

«Κάποιοι από αυτούς είναι υπαρκτά πρόσωπα, ενώ ορισμένοι άλλοι είναι φανταστικά» μάς είπε ο Χρίστος Κακουλλή (CRS) με τον οποίο επικοινωνήσαμε σήμερα για να μάθουμε το σκεπτικό πίσω από την κίνησή του αυτή.

Στην ουσία, άφησε πίνακες σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, στην Φανερωμένη, στην Τάφρο Da Villa, στη Λήδρας, στην Ονασαγόρου και στην Πλατεία Ελεθερίας, έβαλε μια μικρή ταμπελίτσα μπροστά με την ένδειξη «Free Painting», ενώ στο πίσω μέρος έγραψε χειρόγραφα τη συγκινητική ιστορία για τον καθένα από τους πρόσφυγες που φιλοτέχνησε, ως ένδειξη συμπαράστασης σε όλους τους πρόσφυγες.

Τους πίνακες μπορούσε ελεύθερα να τους πάρει δωρεάν οποισδήποτε. Αυτός άλλωστε ήταν ο σκοπός της πράξης του νεαρού καλλιτέχνης. «Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στο εξωτερικό αυτό τον καιρό» όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος.

Ο Χρίστος Κακουλλή, ιδιοκτήτης της Gallery 37 στη Λαϊκή Γειτονιά, θα ενισχύσει κι άλλο την πράξη του, αυτή τη βδομάδα, με ακόμα περισσότερα έργα, τα οποία όπως μας είπε «συνδυάζουν τρεις τεχνικές: αερογράφο, μολύβι και σπρέι-μπογιά».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ