Να γίνει ή να μην γίνει τελικά το θαλάσσιο πάρκο στην Πάφο;

Πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η λειτουργία ενός θαλάσσιου πάρκου;


Article featured image
Article featured image

Μάλλον αρκετά, αφού όπως φαίνεται στην Πάφο υπάρχει έντονη διαφωνία για το αν πρέπει να δημιουργηθεί θαλάσσιο πάρκο στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων και κατά πόσο αυτό θα ωφελήσει πραγματικά την πόλη ή σε βάθος χρόνου θα την ζημιώσει.

Το τμήμα Αρχαιοτήτων έθεσε βέτο στην δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στην περιοχή των Δημοτικών Μπάνιων στην Πάφο, με τον Πρόεδρο των Χειμερινών Κολυμβητών, Ματθαίο Ιεροκηπιώτη να αντιδρά έντονα.

Ο κος Ιερωκηπιώτης με επιστολή του, δηλώνει απογοητευμένος από την άρνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, αφού θεωρεί πώς στερούν από την Πάφο μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακάμψει και ένα αποκτήσει μια σημαντική πηγή εσόδων. 

«Πρέπει σε αυτή την πόλη να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να παίρνουμε τις δραστικές και πρωτοποριακές αποφάσεις, για να ξανακερδίσουμε ως επαρχία τους χαμένους μας τουρίστες και να τους κάνουμε να σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να επιλέξουν την Πάφο, για τις διακοπές τους ή όχι» υποστηρίζει ο Ματθαιος Ιεροκηπιώτης.

Για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου, το τμήμα Αρχαιοτήτων φαίνεται πώς είναι μόνο του, αφού ο Δήμος Πάφου, η έπαρχος Πάφου, η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, η Λιμενική Αστυνομία, το τμήμα Αλιείας, οι Ναυαγοσώστες, αλλά και οι Χειμερινοί Κολυμβητές, επικροτούν αυτή την προσπάθεια, υποστηρίζοντας πώς οι λόγοι που παρουσιάζει το Τμήμα Αρχαιοτήτων δεν είναι τεκμηριωμένοι.

«Το θαλάσσιο πάρκο πρέπει να γίνει, γιατί με αυτό τον τρόπο αφενός θα αποκτήσουμε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για να προσελκύσουμε ποιοτικό τουρισμό, που πλέον ζητά αυτές τις διευκολύνσεις για τις διακοπές του και αφετέρου με τα έργα που θα γίνουν θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο μια παραλία, η οποία αποτελεί σήμα κατατεθέν για την επαρχία μας».

Ενώ κλείνοντας την επιστολή του, ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης ανέφεερε «Θέλω να πιστεύω ότι ο αρμόδιος Υπουργός Μάριος Δημητριάδης θα πάρει τις σωστές αποφάσεις και θα επιτρέψει όπως ξεκινήσουν τάχιστα τα έργα για τη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου στα Δημοτικά Μπάνια. Με καλή θέληση από όλους μερικά μικρά προβλήματα που εντοπίσθηκαν θα ξεπερασθούν, όπως η προσθήκη ακόμη ενός ναυαγοσώστη, επειδή θα επεκταθεί η περιοχή λουομένων και θα μετακινηθούν πιο μέσα οι σημαδούρες.

Θα πρέπει ως επαρχία να κάνουμε ένα σπουδαίο έργο πριν να μας προλάβει, να το κάνει για άλλη μια φορά κάποια άλλη επαρχία». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ